دستورپخت شعله زرد آموزش امروز وبسایت خوزستان خبر است که بر اساس درخواست شما عزیزان در نظرات تهیه و قرار داده شد. قبل از هر چیز باید بگویم که شله زرد یک دسر محبوب کشور ایران است و در اصل یک غذای ایرانی است. برای پخت طرز تهیه شله زرد حدوداً سه ساعت زمان نیاز داریم.
شله زرد را می توانید هم به عنوان صبحانه، میان وعده و در ماه مبارک رمضان نیز به عنوان افطار قبل از شام استفاده کنیم. این آموزش که ما خوزستان خبر برای شما قرار دادیم دستور تهیه برای تعداد ۸ نفر است. شما می توانید به نسبت آن را زیاد کنید.
فیلم دستورپخت شعله زرد
[namasha id=”ZKnAL8Wn” responsive=”true”]
دستورپخت شعله زرد
شله زردی دسری خوشمزه و شیرین است که شاید اکثر ما آن را به عنوان نذری خورده باشیم ، یکی از دلایلی که این غذا به عنوان نذری طبخ می شود شیوه پختن و طرز تهیه آسان آن است که در چند دقیقه بدون هیچ فنون پیچده ای یک شله زردخوشمزه و دلچسپ را تهیه نمایید.
مواد لازم برای تهیه شله زرد
برنج نیم دانه و خرد شده 2 لیوان
شکر 4 پیمانه
آب 12 لیوان
کره گیاهی 50 گرم
زعفران 1مثقال
گلاب 1 استکان
روغن مایع 1 ق غذاخوری
پودر دارچین برای تزیین
خلال بادام به اندازه یک مشت
خلال پسته برای تزیین
برنج شله زرد
زعفران برای رنگ شله زرد
میزان گلاب در شله زرد
شکر برای شیرینی شله زرد
کره گیاهی جهت درست کردن شله زرد
خلال بادام موجود در شله زرد
نکته مهمی که لازم است در مقدار پیمانه شعله زرد بدانید این است که هر اندازه پیمانه ای که انتخاب میکنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شعله زرد استفاده کنید. یعنی اگر یک پیمانه برنج میگیرید باید با همان پیمانه 2 لیوان شکر و 6 لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شعله زرد متداول است.
طرز تهیه شله زرد خوشمزه و لذیذ
ابتدا باید برنج را شسته و به مدت 12 الی 24 ساعت از شب قبل با 12 الی 13 لیوان آب خیس کنید و موقع پخت در ظرف مناسب با حرارت نسبتا زیاد قرار میدهیم و در قابلمه را نیمه بسته قرار میدهیم تا آب برنج بجوش آید. در این مرحله نباید اصلا برنج را هم بزنید.
جوش آمدن آب برنج شله زرد
در این مرحله میتوانید زعفران را آب کنید و خلال بادام را با یک استکان گلابی که داشتیم خیس میکنیم تا عطر بادام چند برابرشود.
اضافه کردن زعفران به شله زرد
آب کردن زعفران برای اضافه کردن به شله زرد
اضافه کردن زعفران آب کرده به شله زرد
دقت در میزان ریختن زعفران آب کرده در شله زرد
وقتی برنج شکفته شد و آب را در خود جذب کرد حرارت را کم کنید و در این مرحله باید برنج را هم بزنید.نکته مهم و قابل توجه در این مرحله این است که نباید دیگر به برنجتان آب اضافه کنید چون این کار باعث می شود شله زرد آماده شده شما موقع خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.
مرحله هم زدن برنج و کم کردن درجه حرارت
وقتی برنجتان کاملا شفته شد و به اصطلاح وا رفت باید شکرتان را اضافه کنید و هم بزنید و اصلا نگران نباشید که برنجتان در حال سفت شدن بود چون با اضافه کردن شکر برنج دوباره شل می شود و به هیچ وجه آب به برنجتان اضافه نکنید و همین طور مدام به مدت یک ربع هم بزنید تا ته نگیرد .
بعد از اینکه این زمان طی شد میتوانید خلال بادام و گلابتان را که در هم مخلوط بودند را به مواد شعله زردتان اضافه کنید و به مدت 5 الی 10 دقیقه اجازه دهید با بقیه مواد بپزد و آرام هم بزنید بعد از این مرحله زعفران دم کشیده شده تان را بریزید و به مدت 10 دقیقه ای هم بزنید.
اضافه کردن خلال بادام و گلاب به مواد شله زرد
هم زدن خلال و گلاب و مخلوط کردن آن ها با مواد شله زرد
باید اندازه زعفران تان طوری باشد که شعله زردتان رنگ نارنجی بگیرد بعد از این مرحله کره را اضافه میکنیم و هم میزنیم و بعد برای اینکه شعله زردتان شفاف شود از مقدار روغن مایع گفته شده استفاده میکنیم بعد از 5 تا 10 دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد در ظرف را میگذاریم تا کاملا دم بکشد و بعد در ظرف مناسب سرو میکنیم و به دلخواه تزیین میکنیم. نوش جانتان.