ابشار شیوند از نظر ما خوزستان خبر شاید به معنی واقع یک بهشت باشد.بهشتی که شاید تا سال های قبل دیده نمی شد.ابشار شیوند را اگر دوست دارید ببینید حتما به شما پیشنهاد می شود که در فصل بهار به آنجا سفر کنید بخصوص در شروع آن یعنی همان حوالی سال جدید که بهترین حال و هوا را دارد.
روستای شیوند به دلیل همجواری با دریاچه سد و رودخانه کارون از یک سو و رشته کوه های زاگرس با جنگلهای بلوط، رودخانه ها، آبراه ها، آبشارها، صخره ها و نیز برخورداری از طبیعت مطلوب از سوی دیگر، از جذابیت های بی نظیری برای گردشگری برخوردار است.
از بیشترین گونه های گیاهی منظقه شیوند می توان به درختان بلوط با تاژ گسترده و گیاهان بن سرخ، پونه، کتیرا، که کاربرد دارویی دارند و پوشش بسیار خوب گیاهان برای چرای دام است اشاره کرد. از مهمترین گونه های جانوری نیز می توان به شغال، گرگ، روباه، خرگوش، قوچ، میش، بز کوهی، گراز، خرس و کبک اشاره کرد.
ابشار شیوند بعد از خود روستا و محله شیوند است.اگر از آن دسته کسانی هستید که به جی پی اس علاقه ندارند من راه آسان رسیدن به آن را به شما خواهم گفت.شما از هرجای کشور که شروع به حرکت کردید باید خود را به ایذه برسانید.بعد از ورود به ایذه به سمت دهدز بروید جایی که سد کارون سه قرار دارد.
آبشار شیوند در پشت سد کارون ۳ است که تاکنون بکر و دست نخورده باقی مانده است. خود شیوند از سه روستای بزرگ شیوند، نوشیوند و پشت آسیاب به فاصله ۱ کیلومتر از یکدیگر و به شکل یک سه گوش قرار دارند، به گونه ای که رودخانه شیوند از میان این سه روستا رد می شود.
، در نزدیکي روستای “رکعت”، با انتخاب مسير سمت راست وارد جاده ی خاکی اي خواهيد شد که شما را به ایستگاه بارج ( شناورهاي مخصوص حركت در عرض رودخانه) و قایق خواهد رساند. بارج به شناورهاي بزرگ و مخصوصی گفته مي شود که علاوه بر انسان، تراکتور، وانت، ماشین آلات سبک و سنگین و غيره راجا به جا میکند به اين شناورها دوبه نيز گفته مي شود. اگر خوش شانس باشید و به موقع به زمان حرکت كردن بارج برسید پس از سوار شدن و بعد از یک ساعت و نیم شناور بودن روي امواج و لذت بردن از مناظر بكر و بسيار زيباي اطراف خود در ورودي یک مسیر روستایی پیاده خواهيدشد.
اما! اگر كمي بدشانس باشید و به موقع به زمان حرکت بارج نرسید مجبور خواهيد شد زماني نزديك به سه ساعت با تفريحات ساده مثل پانتومیم و يا گل یا پوچ خود و همسفرانتان را سرگرم كنيد تا بارج بعدی از راه برسد و شما را به مقصد برساند. حالا اگر همسفرهای اهل تفريحات ساده و وقت گذراني هاي مفرح ندارید كه حوصله انتظار كشيدن ندارند و یا اگر از آن دسته از آدم هايي هستید كه خرج و مخارج و هزينه ها در سفر براي شما مهم نيست میتوانيد با صرف هزينه ي صدهزار تومان به ازاي هر ٦ نفر( به طور تقریبي 16 هزار و 600 تومان براي هر نفر) و با استفاده از قایق های تندرویی که به طور دائم در همان ايستگاه قرار دارند ، پس از 15 دقیقه قايق سواري در ابتداي همان مسير روستايي پياده شويد. پس از پياده شدن از بارج يا قايق هاي تندرو تازه هیجان اصلی سفر شما با شنيدن صدای راننده های وانت هاي نیسان که در حال بحث كردن بر روي زودتر سوار كردن مسافرين با ذكر جمله معروف: نوبت منه! شروع خواهد شد.
اگر تا بحال فرصت سواري در قسمت عقب وانت نیسان آن هم در مسیرهای ناهموار را نداشته ايد باید گفت که یکی از شیرین ترین و ساده ترین و جذاب ترین هیجانات زندگي شما خواهد بود. پس از حدود 20 دقیقه سواري در عقب وانت نیسان آبی و بالا پايين شدن در مسير پر از دست انداز با همراهي آوازخواني همراهان و سعي هرچه بيشتر بر لذت بردن از هوا و مسير و مناظر كه قطعا حال هر آدمي را بهتر میکند از روستاي شيوند خواهيد گذشت. ذكر يك نكته در اينجا خالي از لطف نيست،
اگر از آن دسته از آدمهای بیزار از آواز و سر و صدا هستيد و در واقع برای فرار از همین سروصدا و شلوغی ها و ازدحام شهر به این مکان پناه اورده ايد فقط کافي است در سکوت مطلق (البته اگر صدای کمک فنرها و موتور نیسان را بتوانيد ناديده بگيريد) به کوچه باغ های روستای شیوند و خانه هایی با بام های کوتاه که در محاصره انبوهي از درختان انار و سیب و انجیر هستند، خیره شوید. در طول مسیر، مغازه ها و خانم هاي فروشنده اي که محصولات متنوعي نظير عسل، کرفس، پونه و ريسه هاي انجیری به شما عرضه مي كنند هم به چشم مي آيد اما بهتر اين است كه خرید از آنها را به مسیر بازگشت موکول کنید. يكي از نكاتي كه در بدو ورود به روستا توجه شما را به خود جلب خواهد كرد، نوع پوشش اهالي اين منطقه است.
زنهاي “بختياري” با دامن هاي پر از چين، پيراهن هاي بلند چاك دار و روسري هاي بسيار بلند که بوسيله يك سنجاق در زیر گلو بسته مي شود و مردها نيز با کلاه های سیاه نمدی و شلوارهای چیت سیاه گشاد و پاپوش هاي گیوه به همراه چوقايي بر دوش که فارسی را با گویش شیرین بختیاری صحبت میکنند.
اگر قصد دارید شب را در یکی از خانه باغ های باصفای محلی به صبح برسانيد، پیشنهاد ما به شما منزل آقای “کیانی “است . و از آنجايي كه نام فاميل همه ی اهالی روستای شیوند “كياني” است، همین نام، پل ارتباطي خواهد شد بین شما و اهالي روستا. به همین سادگی!
پس از استراحتي كوتاه وقت آن رسیده است كه با دل كندن از زیبایی های روستا به سمت آبشار شیوند حرکت کنید، توصيه ما براي آن دسته از دوستاني كه علاقه اي به پياده روي ندارند و زود خسته مي شوند ماندن در فضاي بهشت گون روستا و لذت بردن از استراحت زیر سایه ی درختان و در کنار نهرهای روان است تا زماني كه ساير همسفرانشان از بازديد آبشار برگردند. اما ساير دوستان و همسفراني كه تنها با هدف ديدن يك منظره ي بكر و بي نظير و خاص پا در سفر گذاشته اند مسيري سه كيلومتري و در حدود ٤٥ تا ٦٠ دقيقه پياده روي در پيش خواهيد داشت. با وجود اینکه مسیر پياده روي به سمت آبشار خیلی سخت نیست اما بهتر آن است كه مراقبت هاي لازم را بعمل آوريد و کفش مناسب به پا داشته باشید (کفش اسپرتی را انتخاب کنید که کف لیز و صیقلی نداشته باشد).
ما به شما اطمينان مي دهيم عبور از كنار مناظر بدیع و از ميان باغ های زیبا و هوای لطیف، انگیزه شما را برای بالا رفتن و رسیدن به آبشار چند برابر خواهد كرد. با رسیدن به آبشار و دیدن حجم آبی که با صداي بلند و هیجان انگيز از بالا به پایین مي آيد همه ی خستگی شما رفع و فراموش خواهد شد و احتمالا تنها براي آن دوستاني كه در روستا مانده اند و از ديدن اين حجم از زيبايي محروم اند افسوس خواهيد خورد. و اما در پايان خواهش ما از شما اين است كه اینقدر غرق در زیبایی های طبیعت پيش روي خود نشويد که گذر زمان را فراموش کنید چرا كه حتما و حتما نياز است تا قبل از غروب آفتاب به روستا برگردید.
روستای شیوند به دلیل همجواری با دریاچه سد و رودخانه کارون از یکسو و رشته کوههای زاگرس با جنگلهای بلوط، رودخانه ها، آبراهها، آبشارها، صخرهها و نیز برخورداری از طبیعت مطلوب از سوی دیگر از جذابیتهای بی نظیری برای گردشگری برخوردار است.
با اینکه هنوز تسهیلات و امکانات گردشگری در شیوند ایجاد نشده است همه ساله گردشگران به ویژه از نقاط مختلف استان خوزستان برای تفریح و بهره مندی از طبیعت زیبای منطقه به ویژه آبشار شیوند به این مکان مراجعه می کنند.
روستای شیوند در پشت دریاچه سد کارون 3 که تاکنون بکر و دست نخورده باقی مانده واقع شده است به قدری زیبا و دل انگیز است که به واسطه خصوصیات فراوان چشمان هر گردشگری را خیره می کند.
چون منطقه شیوند بخشی از مناطق حفاظت شده شالو و منگشت است به همین دلیل تصمیم گیری در رابطه با نوع گردشگری و طراحی محورها و پهنه های گردشگری در آن باید تابع ضوابط، مقررات و قوانین طرح های گردشگری و اکو توریستی در منطقه حفاظت شده باشد.
روستای شیوند از سه روستای بزرگ شیوند، روستای نوشیوند و پشت آسیاب تشکیل شده و از توابع دهستان دنباله رود شمالی، بخش دهدز شهرستان ایذه محسوب می شود.
این روستا در دل منطقه حفاظت شده منگشت و شالو واقع شده که رودخانه کارون از شـــرق آن می گذرد. آبشار بلند و مرتفع روستای شیوند نیز از دل کوه فاصله ای حدود چهار کیلومتر را طی می کند و به دریاچه می ریزد.
این روستای به لحاظ واقع شدن در پای کوه و در داخل منطقه حفاظت شده منگشت و شالو از تنوع جانوری و گیاهی خاصی برخوردار است.
در شیوند کاروانسرایی قدیمی از دوره صفوی، دو آسیاب، گورستان و قلعه ای مخروبه متعلق به هزاره های سوم و چهارم قبل از میلاد حاکی از تاریخ دیرینه و دوره حیات طولانی در این منطقه است.
کاروانسرای عباسی و امامزاده محمد، سیاه چال قدیمی که زمانی به عنوان زندان از آن استفاده می شده و 25 متر عمق دارد همچنین کتیبه های بردگاری و آثار نقش برجسته در هر طرف روستا از جمله آثار تاریخی این منطقه است.
جمعیت فعلی این روستا 2500 نفر است و در این مجموعه روستایی 300 خانوار ساکن هستند. اقتصاد روستا بر پایه فعالیتهای زراعی، باغداری، دامداری و پرورش زنبورعسل استوار است.
عمده ترین تولیدات روستا شامل انار، گردو، بادام، گیلاس، برنج، گندم، و فرآورده های لبنی است.
سازمان میراث فرهنگی قصد دارد یک جاده از شهرستان ایذه تا این روستا احداث کند چرا که در مسیر ایذه به شیوند بیش از 10 روستا مثل روستاهای سادات حسینی، جوکار، غریبی ها، باجول و… وجود دارد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.