- کارگزاری مفید اهواز
- آدرس:اهواز، کیانپارس، نبش خیابان ۷ ١ غربی ساختمان دانش طبقه اول واحد ٣
- تلفن: 06133378700
روی نقشه
آموزش خوزستان خبر در خصوص یک کارگزاری خوب
پس از این که تصمیم گرفتید وارد دنیای سرمایهگذاری در بورس و اوراق بهادارشوید، (از این بابت به شما تبریک میگوییم! هر کسی قدرت یک شروع دوباره را ندارد!) قطعا این سوال را خواهید داشت که “خب از کجا شروع کنم؟!” در پاسخ به این سوال باید بگوییم که نخستین گام برای ورود به بورس دریافت کد بورسی است. برای این کار شما میبایست به یک شرکت کارگزاری مراجعه کنید. در این مقاله قصد داریم به صورت مختصر شما را با وظایف و نحوه کار شرکتهای کارگزاری آشنا کرده و به شما در انتخاب کارگزاری مورد نظر خود کمک کنیم.
مفهوم کارگزار
گارگزار در لغت به معنای برقراکننده و انجامدهنده کار است. در دنیای اقتصاد و دانش مالی، کارگزار به سازمان، شرکت و یا شخصی اطلاق میشود که ارتباط لازم میان خریدار و فروشنده را برقرار میکند. در واقع کارگزار با توجه به مسئولیتهایی که خریدار و فروشنده به وی واگذار کردهاند، در ازای انجام فعالیتها در راستای برقراری معامله کارمزد دریافت میکند.
با توجه به تخصصی بودن انواع بازارها، هر بازاری میتواند کارگزاران مختص خود را داشته باشد. برای مثال در بازار مسکن و املاک، این کارگزارهای املاک (بنگاههای املاک) هستند که وظیفه ایجاد ارتباط میان خریدار و فروشنده را بر عهده دارند. در بازار بورس و اوراق بهادار، این وظیفه بر عهده کارگزاران بورس است. در سالهای اخیر شرکتهای کارگزاری زیادی در این راستا تاسیس شدهاند و خدمات بسیار خوبی نیز به مشتریان خود ارائه میکنند. تاسیس و فعالیت یک شرکت کارگزاری نیازمند دریافت مجور از سازمان بورس و اوراق بهادار کشور پس از گذراندن آزمونهای متعدد و تخصصی این حوزه است. شرکتهای کارگزاری پس از دریافت مجوز میبایست در کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار و همچنین بورس مربوطه عضو شوند.
آیا برای خرید و فروش سهام حتما باید به کارگزاری مراجعه کنیم؟ یا خودمان شخصا نیز میتوانیم اقدام به انجام معامله نماییم؟
کارگزار به نوعی نمایندهی سرمایهگذاران در امور حقوقی معاملات بوده و بدون حضور آنها معاملهای نمیتواند انجام شود. در واقع فرایندهای ثبت و نقلوانتقال سهام میبایست حتما از طریق کارگزاری انجام شود. لذا همانطور که سرمایهگذاران برای ثبت سند ملک و یا آپارتمان به دفتر اسناد رسمی مراجعه میکنند، برای خرید و فروش سهام نیز حتما باید به کارگزاری مراجعه کنند. البته در مقاله روشهای خرید و فروش سهام توضیح داده شد که در سالهای اخیر و با بهبود کیفیت ارائه خدمات، لازم نیست برای هر بار خرید یا فروش سهام به کارگزاری مراجعه کنید. همچنین در روش معامله با سامانه معاملات آنلاین شما به راحتی میتوانید با استفاده از یک رایانه یا گوشی هوشمند متصل به اینترنت، در هر کجای دنیا به راحتی معاملات خود را انجام دهید. کارگزاری به وکالت از شما همهی فرایندهای لازم را انجام خواهد داد.
انتخاب کارگزاری
لیست تمامی شرکتهای کارگزاری دارای مجوز و خدمات آنها در سایت سازمان بورس و اوراق بهادار و در قسمت نهادهای مالی تحت نظارت در دسترس عموم قرار دارد. در حال حاضر حدود ۱۰۰ شرکت کارگزاری دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار در سراسر کشور فعالیت میکنند. (لیست و تعداد کارگزاریهای در حال فعالیت از این لینکقابل مشاهدهاند) این کارگزاریها بر اساس گسترهی فعالیت و خدماتی که ارائه میدهند هر ساله رتبهبندی میشوند. این رتبهبندی شامل چهار گروه الف، ب، ج و د است که کارگزاران دارای رتبه الف بیشترین گستره خدمات و کیفیت را دارند. حدود ۲۹ شرکت کارگزاری در سال ۹۶ موفق به کسب رتبه الف از سازمان بورس و اوراق بهادار گردیدهاند. تعداد و نوع مجوزهای اخذ شده توسط هر یک از کارگزاریهای دارای رتبه الف در جدول زیر قابل مشاهده است.
توجه کنید که بسیاری از مجوزهایی کسب شده توسط شرکت های کارگزاری مربوط به بورس کالا، بورس انرژی، سلف موازی و فعالیتهای اینچنینی است، لذا صرفا تعداد مجوزهای اخذ شده نمیتواند ملاکی برای برتری یک کارگزاری باشد. ممکن است یک کارگزاری تعدادی از مجوزهای بورس کالا و انرژی را اخذ نکرده باشد اما خدمات با کیفیتتری در حوزه معاملات سهام، پاسخگویی به سرمایهگذاران، سبدگردانی، مشاوره سرمایهگذاری و امور سهام، معاملات آنلاین و از این دست ارائه دهد. پس برای انتخاب کارگزاری حتما به نکات زیر توجه کنید:
۱- دسترسی راحت سرمایهگذار به شرکت کارگزاری
هرچند که با گسترش استفاده از تکنولوژی نیاز به مراجعه حضوری به کارگزاری به حداقل رسیده است، اما برای دریافت کد بورسی و همچنین بهرهگیری از برخی خدمات مانند مشاوره، آموزش و … دسترسی راحت به شعب کارگزاری بسیار مهم است. همچنین برای هموطنانی که در شهرهای کوچک زندگی میکنند این مسئله میتواند از اهمیت بیشتری برخوردار باشد. برای اطلاع از تعداد و محل شعب کارگزاریها، بهتر است به سایت کارگزاری مورد نظر خود مراجعه کنید و یا از طریق تماس با کارگزاری مورد نظر، به اطلاعات لازم دست یابید.
۲- تخفیف کارمزد و خدمات اعتباری
همانطور که در مقاله کارمزد خرید و فروش سهام و اوراق بهادار مطالعه کردید، کارگزاران موظفاند در ازای معاملات افراد، کارمزدی از هر معامه اخذ کنند. برخی از کارگزاریها برای جلب بیشتر رضایت مشتریان ممکن است مقداری از کارمزد مربوط به خود را، به صورت تخفیف به مشتریان خود بازگردانند. همچنین برخی از شرکتهای کارگزاری در صورت برقراری یک سری شرایط و فرایندها، مبالغی را به صورت اعتباری در اختیار مشتریان خود قرار میدهند تا با آن به معامله سهام بپردازند و پس از مدتی مبلغ دریافتی را تسویه کنند. توجه کنید که تخفیف کارمزد و خدمات اعتباری در هر کارگزاری ممکن است با روش متفاوتی ارائه شود. بهترین روش برای اطلاع از این خدمات مراجعه به سایت کارگزاری و سایت باشگاه مشتریان کارگزاری (در صورت موجود بودن باشگاه مشتریان یا چیزی تحت این عنوان) است.
۳- سامانه معاملات آنلاین
راحتترین و پرکاربردترین روش خرید و فروش سهام در حال حاضر استفاده از سامانه معاملات آنلاین (آشنایی با سامانه معاملات آنلاین) است. بدین منظور شرکتهای کارگزاری برای ارائه خدمات بهتر به سرمایهگذاران اقدام به ایجاد نرمافزارهای تحت وب (بر روی صفحات اینترنتی) و یا نرمافزار گوشیهای هوشمند کردهاند. یکی از مهمترین نکات برای انتخاب کارگزاری میتواند توجه به رابط کاربری مناسب، سرعت نرمافزارها و خدمات پشتیبانی مناسب در این حوزه باشد. لازم به ذکر است که برخی از کارگزاریها سامانههای اختصاصی خود را در اختیار مشتریان قرار میدهند و تعدادی دیگر به صورت مشترک از سامانههای دیگر بهره میگیرند. توجه کنید که خدماتی نظیر افزایش وجه، درخواست وجه، بررسی سبد دارایی و سایر امور مربوط به معاملات سهام از طریق این نرمافزارها انجام میشود!
۴- صندوقهای سرمایهگذاری
یکی دیگر از مواردی که میتواند بیانگر تخصص و توانمندی یک کارگزاری باشد، وجود صندوقهای سرمایهگذاری است. با مراجعه به قسمت صندوقهای سرمایهگذاری در سایت سازمان بورس و اوراق بهادار تهران میتوانید اطلاعات کاملی در مورد واحدهای سرمایهگذاری به دست آورده و به مقایسه بازدهی و عملکرد آنها بپردازید.
۵- جامع بودن خدمات
برخی از کارگزاریها ممکن است فقط در حوزهای خاص مثلا بورس کالا فعالیت کنند. پس سرمایهگذاری که قصد خرید و فروش سهام دارد نمیتواند به این کارگزاریها مراجعه کند. همچنین شخص حقیقی و یا شرکتی که قصد استفاده از خدمات بورس کالا و انرژی را دارد، هنگام انتخاب کارگزاری باید دقت کند که این خدمات حتما در کارگزاری مورد نظر ارائه شوند. همچنین خدماتی نظیر مشاوره سرمایهگذاری و سهام، سبدگردانی و معاملات آتی نیز نیاز به دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار دارد. لیست تنوع خدمات ارائه شده توسط کارگزاریهای رتبه الف در جدول مجوزهای اخذشده قابل مشاهده است.
۶- خدمات مشاوره و آموزش
قطعا یکی از نیازهای اصلی سرمایهگذاران بهرهمندی از مشاورههای مقدماتی و تخصصی چه در حوزهی سرمایهگذاری و چه در تحلیل صنایع و شرکتهای بورسی است. کسب دانش بورسی لازم شامل دانش اقتصادی، مالی و فنی از نیازهای اساسی سرمایهگذاران میباشد. لذا هنگام انتخاب کارگزاری توجه به مجوزهای مشاوره و سبدگردانی و همچنین خدمات و دورههای آموزشی و مشاورهای از اهمیت بسزایی برخوردار است.
۷- پشتیبانی مناسب
در صورت بروز هرگونه مشکل و یا مواجه شدن با سوالات فنی و عمومی خدمات پشتیبانی کارگزاری چه از نظر زمان پاسخگویی و چه کیفیت آن حائز اهمیت است. این پشتیبانی میتواند به صورت مرکز تماس، و یا پشتیبانی تلفنی و اینترنتی صورت گیرد.
چکیده مطلب:
برای انتخاب کارگزاری عواملی نظیر در دسترس بودن، جامع بودن خدمات، ارائه خدمات مشاورهای و آموزشی، تخفیف کارمزد، خدمات اعتباری، سامانه معاملات آنلاین مناسب و پشتیبانی خوب اهمیت بسیاری دارند. با مراجعه به سایت کارگزاریهای مورد نظر و همچنین سایت سازمان بورس و اوراق بهادار (قسمت کارگزاران) میتوانید اطلاعات مورد نیاز خود را به صورت به روز شده به دست آورید. توجه کنید که انتخاب کارگزاری تا حدودی به سلیقه شما و انتظاراتتان نیز بستگی دارد. توصیه ما به شما این است که در انتخاب کارگزاری سختگیری زیادی به خرج ندهید چون در صورتی که از خدمات کارگزاری خود راضی نباشید، به راحتی و با مراجعه به کارگزار جدید میتوانید کارگزاری خود را تغییر دهید.
سجاد مشالی پور –
سلام وقت بخیر من در سال 1400 به مقدار 19 عدد تسه 0009 خریداری کردم و تقریبا الان 4 ماه میگذرد قابل فروش در سامانه نیستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید تشکر