نمایش 1–12 از 16 نتیجه

موزه بهبهان | دیدنی های بهبهان

ساخت موزه بهبهان از آذر 1382 با گرد آوری اشیای برای بخش مردم شناسی آغاز شد. پس از پنج ماه اشیای گوناگونی مانند ابزار کشاورزی، وسایل زینتی، پوشاک سنتی، ظروف به کمک مردم از شهر بهبهان و روستاهای پیرامون آن گردآوری شد. پس از ساخت مانکن‌ها و آماده سازی ساختمان، موزه بهبهان در سال 1384 در دو بخش باستان شناسی و مردم شناسی افتتاح گردید. موزه دارای یک تالار بزرگ و سه تالار کوچک می‌باشد. در تالار بزرگ گوشه‌هایی از زندگی، آداب و رسوم و حرفه های سنتی به نمایش گذاشته شده است، مانند مراسم عروسی، کشاورزی، عبابافی. در تالار دوم گوشه ای از یک خانه سنتی نشان داده شده است و در تالار سوم اشیای مردم شناسی و زیورآلات زنانه قرار دارد و آخرین تالار شامل نسخ خطی و سکه‌های مربوط به ادوار گوناگون و اشیایی از تمدن ایلام می‌باشد.

حمام تاریخی بکان | دیدنی های بهبهان

اين حمام متعلق به دوره ساسانی و مرتبط با شهر قديم ارجان است و در کنار رودخانه کارون در نزديکی روستای امام رضا واقع شده است. معماری اين بنا به صورت چهار ايوانی است که در حال حاضر به علت اينکه کف آن تا ارتفاع زيادی بر اثر ريزش سقفها و سنگهای کناره دره پر شده است، پلان آن کاملاً ديده نمي‏شود، يک قسمت مربع شکل مرکزی است که چهار ايوان در چهار جهت آن قرار داشته است. ايوانها که در روی چهار ستون قرار داشته‏اند با طاقهای جناقی به هم متصل شده و قسمت مرکزی سقف گنبدی شکل داشته که در حال حاضر ريخته است.

امامزاده اباذر | دیدنی های بهبهان

بقعه امامزاده اباذر در 40 کيلومتری جنوب بهبهان در بخش زيدون سردشت واقع گرديده است که با توجه به نقاشيها و مشبک‏کاريها و گچبري‏های به کار رفته در آن به کار استادکاران شيرازی به روزگار زند واوايل دوره قاجار شباهت دارد، از معدود بناهای اين دوره است که به طور کامل تخريب و بازسازی نشده است. اين بنا که به صورت يک ايوان ساخته شده، در گذشته دو غرفه در طرفين ايوان سرتاسری داشته که دو گوشواره با روکاری آيينه کاری داشت. بر هر طرف ايوان پايه مناره و گلويی مناره با کاشيکاری و نقش يامحمد، ياعلي، يافاطمه، ياحسن و ياحسين باقی مانده است. ايوان ورودی با گچبري‏ها و طاقچه نماها و کاشي‏های سبز و سياه و سفيد و زرد که کاشيکاری دوره قاجاری است، تزيين شده بود که در چند سال اخير تخريب و بازسازی شده است. درون بقعه که زير گنبد شلجمی ‏قرار دارد مقرنس‏کاری و آيينه‏کاری نفيسی از دوره قاجار دارد. تفريحگاه احداث شده در محوطه امامزاده اباذر شامل فضای سبز ودرياچه مي‏باشد که محل مناسبی جهت استراحت و تفريح زائران محسوب مي‏گردد.

قدمگاه امام رضا (ع) | دیدنی های بهبهان

بنای قدمگاه امام رضا (ع) در کناره رود مارون در حدود 10 کيلومتری شمال شرقی بهبهان واقع شده است. طبق آنچه که در بين مردم سينه به سينه منتقل شده، اينجا محل استراحت امام رضا (ع) در هنگام عزيمت به خراسان بوده است. قدمت بنا به دوره ديالمه مي‏رسد که در دوره های بعدی تعميراتی روی آن صورت گرفته است. بنا شامل يک حياط در سمت شمال است که ساختمان اصلی در قسمت جنوبی آن قرار گرفته است. اين قسمت شامل يک بنای چهارگوش به ابعاد 15 متر در 17 متر مي‏باشد که شش ستون قطور آن را به صورت يک تالار ستوندار درآورده است. ستونها در دو رديف موازی قرار گرفته‏اند. دو رديف آن که شامل چهار ستون است و در غرب قرار گرفته‏اند به ابعاد 90/2 متر در 45/1 متر و دو ستون بعدی 60/1 متر در 30/1 متر مي‏باشند. بنا در گذشته و حال کاربری مذهبی داشته و محل زيارت اهالی اطراف مي‏باشد. در صورتی که تحت حمايت ميراث فرهنگی قرار گرفته و مورد مرمت قرار گيرد با توجه به قرار گرفتن در نزديکی شهر قديمی ارجان و آثار به جای مانده از حمام و پلهای ارجان مي‏تواند عامل مهمی در جذب گردشگر باشد.

حلقه قدرت ارجان | دیدنی های بهبهان

در سال ۱۳۶۱ در ارجان بهبهان آرامگاهی مربوط به عیلامیان کشف شد. این آرامگاه حاوی تابوتی بزرگ از جنس برنز بود. به همراه این تابوت یک حلقه طلایی، نود و هشت دگمه زرین، یک خنجر، یک میله نقره‌ای، تنگ و ساغر و سینی برنزی، ده ظرف استوانه‌ای شکل پیدا شد. حلقه طلایی قدرت در دست چپ جسد قرار داشت. در محل دسته حلقه نوشته شده است: کیدین – هوتران پسر کورلوش

نرگس زارهای بهبهان | دیدنی های بهبهان

یمی ترین نرگس زار ایران متعلق به شهرستان بهبهان است که قدمت آن به دوران قبل از میلاد مسیح بازگشته و در حال حاضر برای حفظ بقای خود به توجه ویژه مسئولان نیاز دارد. این گل در جشنواره گل هلند(سال 1992 میلادی) رتبه نخست را به خود اختصاص داده..

در ایران به علت نبود آگاهی و معرفی کافی و عدم تبلیغ درباره آن و شناسانده نشدنش تاکنون از خاستگاه آن ( دشت های بهبهان ) اطلاعات کافی منتشر نشده است. گل دهی نرگس همه ساله از نیمه دوم سال آغاز و تا پایان بهمن و گاهی نیز نیمه اول اسفند در بهبهان ادامه دارد. در اصل هر وقت گل نرگس وجود دارد سرما (ی مطبوعی )هم در کنار آن ادامه دارد. در نرگس زارهای بهبهان چهار نوع گل نرگس شناسایی شده است که نرگس شهلا وسعت بیشتری را در این مناطق به خود اختصاص داده است. از انواع دیگر گل نرگس هم می توان به پُر پر یا شصت پر، پنجه گربه ای و مسکین اشاره کرد .

محوطه باستانی ارجان | دیدنی های بهبهان

محوطه باستانی ارجان در کنار رودخانه «مارون» در 12 کیلومتری شمال شرقی بهبهان واقع است. وسعت این محوطه باستانی حدود 500 هکتار است. در اولین مطالعات پیرامون شهر قدیم ارجان، قدمت این شهر به دوره ساسانیان (224- 652 میلادی) نسبت داده شده ولی در سال 1316 خورشیدی در نزدیکی این محوطه باستانی، آثار یک آرامگاه متعلق به حدود هزاره دوم قبل از میلاد و به دوره ایلامی کشف شد که باب جدیدی در باستانشناسی این محوطه تاریخی گشود. ویژگی این آرامگاه استفاده از ملاط قیر و اندود گچ به لحاظ جلوگیری از نفوذ رطوبت همجواری با رودخانه مارون بوده است. یکی از کشفیات مهم این محوطه تاریخی جام طلایی ارجان است. شکل حلقه طلائی (قدرت) ارجان تجسمی از یک لوتوس (نیلوفر آبی) است که حامل پیامهای ذهنی و اساطیری است. این حلقه طلائی 237 گرم وزن دارد و متصل به یک دسته مجوف است. قدمت این حلقه قرن هشتم قبل از میلاد است. تا کنون نظیر این حلقه طلائی در هیچ یک از حفاریهای علمی بدست نیامده است.

قلعه گلاب | دیدنی های بهبهان

قلعه گلاب یکی از آثار تاریخی استان خوزستان است که در روستای چم بوستان از توابع بخش زیدون شهرستان بهبهان در ساحل جنوبی رودخانه زهره قرار دارد.

این قلعه از آثار دوره ساسانی در استان خوزستان می‌باشد که در دوره اسلامی نیز مورد استفاده بوده است. به گفته ابن بلخی، این قلعه در قرن ششم هجری قمری (سال 510)، در اختیار امیر فرامرز بن هداب بوده و در قرن نهم هجری قمری (سال 824)، مرکز حکومت امیر شیخ لیراوی بوده است.

راه قلعه گلاب از گوشه شمالی کوه آغاز شده که با پیچ‌های زیاد و شیب تندی در جهت شمال غربی و جنوب غربی امتداد می‌یابد.

این قلعه به جهت موقعیت استراتژیک و نظامی و دارا بودن امکانات خدادادی مانند چشمه و رودخانه و مسیر دسترسی بسیار سخت، در شهر ارجان کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر است. روبروی قلعه گلاب قلعه دیگری به نام گل (یا دختر) وجود دارد.

منطقه شکار ممنوع کوه بدیل | دیدنی های بهبهان

منطقه شکار ممنوع کوه بدیل در موقعیت جغرافیایی N3045 E5017 در استان کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان واقع است. رشته کوه بدیل که از ارتفاعات مشرف به سد مارون و روستای پشگر شروع و تا ارتفاعات پیرآباد تشان و در نهایت به حیات آباد خلیفه و مجیدی ختم می شود به عنوان منطقه شکار ممنوع بدیل شناخته می شود.منطقه مذکور از نظر پوشش گیاهی و جانوری متنوع و با اهمیت بوده و دارای گونه های جانوری همچون کل، بز، کفتار، انواع گربه ها، تشی، روباه، خفاش، خرگوش و پلنگ بوده که هر کدام به سهم خود در زنجیره غذایی طبیعت بسیار موثر هستند و نقش کنترل کننده بیولوژیک دارند.منطقه مذکور همچنین از نظر پوشش گیاهی دارای درخت یا درختچه های خنجوک، بادام، انجیر کوهی، بنه، رملیک، کنار و گیاهان بوته و علفی که در موسم فصل بهار طراوت و زیبایی خاصی را به لحاظ ایجاد مناظر زیبا به این منطقه می بخشند هستند.

حیات وحش

این منطقه توسط محیط بانان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان با گشتهای مستمر و متعدد مورد حفاظت قرار گرفته اما برای حفاظت بهتر از منطقه شکار ممنوع بدیل و ترقی آن به سطح بالاتر نیاز به همکاری و همراهی مردم روستاهای اطراف این منطقه وجود دارد. گونه های جانوری تحت حمایت منطقه سارگپه پابلند، سارگپه معمولی، کرکس، دلیجه، شاه بوف، مرغ حق جنوبی، جغد کوچک، کاراکال، گربه وحشی، گربه پالاس، روباه شنی، آهو، جبیر، قوچ و میش، کل و بز هستند.

موقعیت منطقه

در مشرق تا شمال روستای اسدآباد کوه هایی وجود دارد که ادامه ی رشته کوه های زاگرس می باشد و در بین مردم روستا و منطقه به کوه های « بدیل » معروف هستند . این کوه ها به دو قسمت بدیل کوچک و بدیل بزرگ تقسیم می شوند که در فاصله ی کمی از هم قرار دارند. مساحت این کوه که در حدود 5 کیلومتر مربع می‌باشد، محل اقامت زمستانی دامداران روستاهای حومه بهبهان و ایلات طیبی می‌باشد. درختان جنگلی آن بادام، بن و کلخونگ می‌باشند و چند چشمه کوچک جهت استفاده احشام و حیوانات این ناحیه دارد. این کوهها در شش کیلومتری شمال روستای قالند واقع شده اند.

غار خفاش بهبهان | دیدنی های بهبهان

شهر بهبهان دارای آب و هوایی نسبتا کوهستانی و بیابانی ست. زادگاه گل زیبای نرگس در این شهر بوده و بر طبق مشاهدات گذشته به قدری رویش نرگس زارهای شهر بهبهان زیاد بوده که از دور دست دشت های زرد رنگ دیده شده و عطر قوی گل نرگس به مشام می رسد. یکی از مکان های دیدنی طبیعی شهر بهبهان غار خفاش می باشد. عمق غار خفاش حدود بیست متر بوده و در سمت راست دهانه ی این غار کتیبه ای تاریخی آویخته شده است. اگر از آن دسته افراد هستید که به افسانه های محلی و بومی علاقه مندید، افسانه ی غار خفاش که در میان محلی های این منطقه دهان به دهان می شود، می تواند برایتان جذاب و شنیدنی باشد. و شاید پس از شنیدن افسانه ی غار خفاش، بازدید این غار جذاب تر و هیجان انگیز تر باشد. در صورتی که برای گردشگری و سیاحت به جنوب کشور سفر می کنید، هرگز نرگس زارهای زیبای بهبهان و مکان های تاریخی و طبیعی آن را از دست ندهید.

پارک بوعلی سینا بهبهان | دیدنی های بهبهان

یکی از محبوب ترین بوستان های شهر بهبهان بوستان بوعلی سینامی باشد که در حال حاضر به دلیل رسیدگی نکردن به پارک از جانب شهرداری، با مشکلات و کمبودهایی مواجه شده است .آدرس :خوزستان – بهبهان جاده قدیم اهواز

پل بکان | دیدنی های بهبهان

پل بکان مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان بهبهان، بخش مرکزی، دهستان حومه، روستای امام رضا (ع)، روی رودخانه مارون واقع شده و این اثر در تاریخ ۱ مرداد ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۲۶۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

قسمت بیشتر این پل که در محل قدیمی شهر ارجان قرار دارد زیر آب رفته است و فقط قسمت کمی از آن مشخص است و متاسفانه در حال تخریب است. این پل که از جمله اولین آثاری است که در شهرستان بهبهان به ثبت رسیده در حال حاضر ستون‌هایی برجا مانده است.