آموزش کیک و شیرینی

روش درست کردن دونات ، How to make donuts

روش درست کردن دونات آموزش امروز خوزستان خبر است که شما می تواند در بخش آشپزی ما دنبال کنید.

مواد لازم 6 نفر  

  • 1 قاشق سوپخوری10گرم خميرمايه فوري
  •  1/4 پیمانه آب
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 1/4 پیمانه50گرم شکر
  • 1/2 ق. چ. نمک
  • 3/4 پیمانه شیر
  • 500 گرم آرد
  • 60 گرم کره نرم
  • شکلات ذوب شده
  • شکردانه درشت
  • پودرقند و روغن سرخ كردني به ميزان لازم

مراحل

 همه ي مواد رو اندازه ميگيريم ومي گذاريم مواد به دماي محيط برسند آرد رو الك ميكنيم كنارمي ذاريم. آب و شيرولرم باشند يك ق از شكر را درآب ولرم حل كرده مايه خمير رو روي آب پاشيده مخلوط ميكنيم روي ظرف درپوش گذاشته به مدت ده دقيقه مي گذاريم تامايه خميرپف كند.

درظرف ديگري تخم مرغ ها، كره ي نرم شده، نمك، بقيه ي شكر وشير را مخلوط ميكنيم مايه خمير رواضافه ومخلوط ميكنيم آرد را در سه مرحله به مواد اضافه ميكنيم ابتدا با قاشق موادرو مخلوط ميكنيم بعد بقيه آرد رو اضافه كرده و خوب ورز ميدهيم تا خميرجمع بشه بعد خمير را روي سطح آرد پاشي شده خوب ورزمي دهيم تا خمير يكدست وبراق شود.

بعد خمير را در يك كاسه كه كمي چرب كرديم قرار ميدهيم روي ظرف را با سلفون مي پوشونيم به مدت يك ساعت تا چهل و پنج دقيقه استراحت ميدهيم تا حجم خمير دو برابر شود بعد از اين مدت با انگشت روي خمير فشار بديد اگر جاي انگشت درخمير فرو رفت و به آرامي پر شد خمير آماده است اگر جاي انگشت سريع پر نشد خميراحتياج به استراحت دارد خمير را روي ميز كار كه كمي آرد پاشيديم ورز بديد تا هواي داخل آن خارج شود نباید خمیر را چنگ بزنید باید با کف دست خمیر را ورز دهید تا يكدست شود.

 خمير را به تکه های٤٠ تا ٥٠ گرمی تقسیم و سپس چونه کنید هر تکه را روی سطح کار با کف دست بچرخانید تا کاملا گرد شود سپس هر چانه خمیررا با دست فشار دهيد تا كمي تخت شوند در يک سینی کاغذ روغنی بیاندازید روی کاغذ را آرد الك كنيد خمیر تخت شده را در سيني بگذاريد و با یک کاتر گرد دیگر یک دایره کوچک ازوسط خمیردرآورید این دايره هاي کوچک را با هم ورز دهید و دوناتهای دیگری درست کنید روی دونات ها را با پارچه تمیز و نمدار پوشش بديد یک ربع زمان بديد تا استراحت دوم انجام شود.

دراین فاصله قابلمه کوچکی را تا نیمه با روغن پر كنید و با حرارت ملایم بگذاريد تا گرم شود بعد از يك ربع واستراحت دوم كه تمام شد و روغن داغ شدیک عدد از دوناتها را با کفگیر با دقت از سینی بردارید و در روغن داغ بیاندازید و با یک قاشق از روغن داخل قابلمه روی دونات بریزید اين كار باعث پف كردن دونات ها ميشود دونات ها را هر چند دقیقه یکبار در روغن بچرخانید.

تا هردو طرف به یک اندازه رنگ بگیرد و پف کند هر دونات حدود ٥ تا ٦ دقیقه زمان میبرد تا قهوه ای طلایی شود به همين ترتيب همه ي دونات ها رو سرخ كنيد دونات ها را بعد از سرخ شدن روی دستمال آشپزخانه گذاشته تا کاملا خشک و بدون روغن اضافي شوند.

نكات اساسي در روش درست کردن دونات

١-خمير رو خوب روي سطح كار ورز بديد اگر همزن قوي داريد بهتر هست خمير رو به مدت پنج دقيقه با سر خميرگير بزنيد ميتونيد تمام مواد دونات رو توي همزن بريزيد و به تدريج آرد رو اضافه كنيد.

٢_سعي كنيد از خمير مايه ي تازه استفاده كنيد و اگر خمير مايه عمل نكرد كاررا ادامه نديد هميشه خمير مايه رو در فريزر نگهداري كنيد و به اندازه نياز از فريزر خارج كنيد.

٣_براي دونات ازآرد نان فانتزي استفاده كنيد يا تركيب اين دو ولي نسبت آرد نان فانتزي بيشتر باشه اين آرد با آرد شيريني پزي فرق داره بعضي ازفروشگاه هاي بزرگ نان فانتزي آرد هم ميفروشن مثل نان سحردر تهران اين آرد رواز نان فانتزي محل هم ميتونيد تهيه كنيد.

٤_اگر آرد زياد تهيه كرديد بهتر هست در فريزر نگه داري كنيد من هميشه همين كار رو ميكنم.

٥_بهترين روش نگه داري دونات درفريزر هست ولي تازه و سريع مصرف بشه بهتر هست چون اگر زياد بمونه بيات ميشه

٦_ميتونيد بيشتر دونات درست كنيد در ظرف هاي مخصوص در فريزر نگه داري كنيد براي روزهايي كه بچه ها مدرسه ميرن به عنوان تغذيه يا ميان وعده استفاده كنيد.

٧_براي گرم كردن هم از فر يا ماكروويواستفاده كنيد.

٨_دونات نان كم شيريني هست كه براي اينكه شيرين بشه ميتونيد اون ها رو در پودر شكر يا شكر دانه درشت بغلطانيد يا با روكش شكلات كاور كنيد يا اينكه اون رو كرم دار درست كنيد

٩_براي روكش با شكلات بايد شكلات تخته ايي رو بن ماري كنيد (روي بخاراب) و دونات ها رو كاور كنيد يا اينكه دونات ها رو توي شكلات بزنيد و با انواع ترافل هاي رنگي تزيين كنيد

١٠_اگر استراحت خمير كافي باشه خمير توي روغن خوب پف ميكنه و روي اون كاملا ترد و كرانچي ميشه و داخلش نرم وپفكي و بافتي شبيه كيك

١١_حرارت نه بايد خيلي زياد نه خيلي كم باشه و بهتر هست توي يك ظرف گود روغن مخصوص سرخ كردني بريزيد و دونات ها رو دونه دونه سرخ كنيد.

١٢_فقط وقتی که خمیرها را چانه می گیرید کاملا چانه ها را با گودی حاصل از انگشتان دست تان روي سطح آرد پاشی شده گرد کنید.

١٣_هرچه چانه ها گردترباشند شکل دونات ها یکنواخت تر و زیبا ترميشود

١٤_براي دونات شكري بايد شكر دانه درشت باشد و دونات ها ولرم روبه سرد براي پودرقند هم همين طور

١٥_در زمستان خمير ديرتر و در تابستان زودتر عمل ميكند.

١٦-اگر چانه كردن خمير براتون سخته خمير رو روي سطح آرد پاشي باز كرده بعد كاتر دايره بزنيد وسط ان را با يك كاتركوچكتردر آورده و بعد سرخ كنيد

١٧-دونات ها رو بعد از سرخ كردن در يك ابكش فلزي يا توري سيمي بگذاريد تا از داغي اوليه بيفته و كمي هوا بخوره بعد روي دستمال آشپزخانه قرار داده تا روغن إضافي اون گرفته بشه

١٨_علت ترك خوردن دونات ها موقع سرخ كردن خوب استراحت نكردن خميرهست. نوش جان

 آموزش روش درست کردن دونات توسط شادي عصاره تهیه و قرار داده شده است و از پیج زیر در اینستاگرام می توانید دنبال کنید.

 @shadi972

امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها