دسر

ماده اصلی پخت سوفله و تهیه سوفله

ماده اصلی پخت سوفله چیست.آموزش و طرز تهیه سوفلهرا امروز در خوزستان خبر برای شما آماده کردیم.با ما همراه باشید.

سوفله (Soufflé) نوعی دسر یا غذای شور مزه سبک و پرهواست که در اویل قرن نوزدهم بوجود آمده‌است.

خواندنی های واران نیوز: سوفله (Soufflé) نوعی دسر یا غذای شور مزه سبک و پرهواست که در اویل قرن نوزدهم بوجود آمده‌است. سوفله با افزودن مواد به سفیدهٔ تخم مرغ سفت شده و پخت در فر درست می‌شود. در نوع دسر شیرین سوفله، به سفیده تخم مرغ، شکر، آرد و مواد معطر افزوده شده سپس پخت می‌شود. به عنوان غذا از گوشت، ماهی، صدف،سبزیجات و مواد گوناگان دیگر پخته شده و بصورت پوره در می‌‌آید و ممکن است در آن زرده تخم‌مرغ نیز بکار رود سپس به مواد سفیده تخم مرغ سفت شده اضافه شده در قالب پخته می‌شود. پس از پخت هوای داخل سفیده ۳–۲ برابر افزایش می‌یابد.

در این مطلب، سه نوع سوفله را برایتان آموزش داده ایم.

طرز تهیه سوفله اسفناج

•    آماده سازی: ۳۰ دقیقه

•    مدت انتظار: ۱ ساعت

•    مجموعا: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد لازم (۴ نفر)

•    پنیر پارمزان ۱لیوان (رنده شده)

•    شیر ۱ لیوان

•    آرد ۱چهارم لیوان

•    اسفناج ۳۰۰ گرم

•    بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری

•    کره نصف لیوان

•    تخم مرغ تخم مرغ ۵عدد

•    جوز هندی ۱چهارم قاشق چایخوری

طرز تهیه

۱٫    در ابتدای کار فر را روشن کنید تا گرم شود، تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و زرده آن را جدا کنید طوری که ذره ای زرده هم داخل زرده باقی نماند.

۲٫    اسفناج را پاک کرده و بشویید و داخل آبکش کاملا خشک کرده و خرد کنید. قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید، کره را درون قابلمه قرار دهید تا ذوب شود، آرد را الک کرده و وقتی کره شروع به حباب زدن کرد آن را کم کم به مواد اضافه کنید و مرتب بهم بزنید تا خوب مخلوط و یکدست شود.

۳٫    پس از مخلوط شدن آرد و کره شیر سرد را اضافه کنید و با قاشق چوبی و با سرعت بالا شروع به هم زدن نمائید تا مخلوط غلیظ شود، حرارت را خاموش کنید سپس پنیر رنده شده را درون سس آماده شده بریزید و بهم بزنید تا پنیر کمی آب شود.

۴٫    اسفناج خرد شده، جوز هندی و زرده های تخم مرغ را مخلوط کنید سپس به سس سفیدی که اماده کرده اید اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.

۵٫    سفیده های تخم مرغ را با دور متوسط همزن برقی آنقدر بزنید تا کاملا سفت شود طوری که وقتی کاسه را برمیگردانید نریزد. سفیده ها را به آرامی و کم کم به مخلوط سس سفید و اسفناج اضافه کنید. با ملایمت زیاد و بصورت دورانی از پایین به سمت بالای مواد سفیده ها را مخلوط کنید. هرچه هوای بیشتری داخل مواد باشد سوفله شما بهتر خواهد شد.

۶٫    درون ظرف سوفله یا پیرکس را با کره خوب چرب کنید. مواد را درون ظرف سوفله یا پیرکس بریزیدو دقت کنید که مواد را یکباره درون ظرف خالی نکنید. کم کم با قاشق از مواد بریزید تا با ایجاد شدن لایه های هوا، پس از پخت سوفله ای عالی داشته باشید.

۷٫    ظرف سوفله را درون فری که از قبل روشن کرده اید به مدت ۳۰ تا۴۰ دقیقه قرار دهید. ۳۰ دقیقه اول به هیچ عنوان در فر را باز نکنید تا پف سوفله تان نخوابد ، پس از این مدت میتوانید برای چک کردن در فر را باز کنید.

۸٫    سوفله را پس از اینکه پخت و رویش طلایی شد همانطور داغ سرو کنید ، سوفله حتما باید داغ و تازه سرو شود.


طرز تهیه سوفله فرانسوی

•    آماده سازی: ۳۰ دقیقه

•    مدت انتظار: ۱ ساعت

•    مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد اولیه  (۶ نفر)

•    نمک به میزان لازم

•    پنیر پیتزا ۱۵۰گرم

•    تخم مرغ تخم مرغ ۵عدد

•    شیر ۲ لیوان

•    آرد ۵۰ گرم

•    کره ۵۰ گرم

•    فلفل به میزان لازم

طرز تهیه

۱٫    در ابتدای کار فر را روشن کنید تا برای پخت سوفله گرم شود.کره را داخل تابه ریخته و روی حرارت ملایم ذوب کنید.آرد رابا مقداری نمک مخلوط کرده و ۳مرتبه الک کنید تا هوا خورده و سبک شود.سپس آن را کم کم به کره اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا به اصطلاح جمع شود. سپس شیر را اضافه کرده و مدام هم می زینم تا مواد مخلوط شوند. این کار را تا وقتی که شیر جوش بیاید انجام می دهیم و بعد تابه را از روی حرارت برمی داریم.

۲٫    تخم مرغ را در ظرفی شکسته و زرده و سفیده های آن را جدا می کنیم و زرده را به مواد تابه اضافه کرده و مخلوط می کنیم. پس از مخلوط کردن تخم مرغ باید سریع پنیر پیتزا را اضافه کنید به طوری که اضافه کردن زرده تخم مرغ و پنیر با تاخیر زمان بسیار کمی انجام شود.

۳٫    سفیده های تخم مرغ و اندکی نمک را خوب با هم‌زن بزنید تا خود را بگیرد، اجازه دهید مایه سوفله خنک شود و به دمای اتاق برسد سپس کم کم سفیده زده شده را به مواد سوفله اضافه کنید و به آرامی با قاشق مخلوط کنید.

۴٫    ظرف مناسب و نچسبی را چرب کنید و با مقداری پنیر دیواره های ظرف را بپوشانید سپس مایه سوفله را داخل ظرف بریزید و در طبقه وسط فری که از قبل گرم کرده اید به مدت ۴۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد. سپس به صورت داغ سرو کنید.


سوفله سیب زمینی و گوشت چرخ کرده

مواد اولیه

•    نمک به مقدار لازم

•    سیر سیر ۱ حبه

•    سیب زمینی سیب زمینی ۴ عدد بزرگ

•    رب ۲ قاشق غذاخوری

•    پنیر پیتزا ۱۷۰ گرم

•    قارچ ۱ عدد

•    پیاز ۱ عدد بزرگ

•    گوشت ۲۰۰ گرم – چرخ کرده

•    زردچوبه به مقدار لازم

•    فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه

۱٫    سیب زمینی را با مقداری آب بگذارید تا آبپز شود.

۲٫    پیاز را خلالی خرد کرده و کمی تفت داده و با زردچوبه کمی تفت دهید.

۳٫    سپس سیر را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده سرخ کنید.

۴٫    رب را اضافه کنید و بعد هم قارچ را حلقه ای خرد کرده و با گوشت ها کمی تفت دهید و کمی بگذارید تا مواد پخته شود و به خورد هم بروند، البته لازم نیست قارچ پخته شود و تقریبا ۱۰ دقیقه برای پخت قارچ کافی هست.

۵٫    یک ظرف مناسب برای گذاشتن در فر را انتخاب کنید.

۶٫    سیب زمینی ها را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید و نه خیلی باریک باشد و نه خیلی ضخیم و بعد مقداری از مواد بالا را روی آن بریزید و بعد مقداری پنیر پیتزا و به همین ترتیب تا آخر .

۷٫    فر را روشن کرده و ظرفتان را در طبقه وسط با درجه حرارت ۱۸۰ به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا روی پنیرهایتان طلایی شود.

دیدگاهتان را بنویسید