سس جوجه کباب بعد از پخت را باید به سبک آموزش آشپزی و حرفه ای فرا بگیرید.برای یادگیری این موضوع با بخش آموزش خوزستان خبر همراه شوید.در این مطلب چندین نوع سس را به شما آموزش می دهیم که می توانید استفاده کنید.
سس سیر و قارچ
مواد لازم برای حدود 2 پیمانه:
کره 20 گرم
سیر له کرده 3 حبه
قارچ ورقهای خردکرده 500 گرم
آب مرغ 125 میلیلیتر (یک دوم پیمانه)
خامه 300 میلیلیتر (یک و یکچهارم پیمانه)
پوست لیموی رنده کرده 1 قاشق سوپخوری
تره خردکرده 2 قاشق سوپخوری
روش تهیه:
کره را در تابه بریزید و روی اجاق آب کنید. آنگاه سیر را بیفزایید و تفت دهید تا قدری نرم شود. سپس قارچ را اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه روی حرارت تفت دهید. حالا آب مرغ، خامه و پوست لیمو را نیز درون تابه بریزید و هم بزنید. اکنون سس را به مدت تقریبی 15 دقیقه یا تا زمانی که غلیظ شود، بجوشانید و تره را بیفزایید. اینک سس را از روی حرارت بردارید و مصرف کنید.
سس تند ادویهدار
مواد لازم برای حدود دو و یکدوم پیمانه:
روغن زیتون 1 قاشق سوپخوری
پیاز خردکرده 1 عدد درشت
گوجهفرنگی خردکرده 4 عدد متوسط
سس بالزامیک 1 قاشق سوپخوری
شکر 1 قاشق چایخوری
سس پستو 125 میلیلیتر (یکدوم پیمانه)
روش تهیه:
روغن زیتون را در تابه بریزید و روی اجاق گرم کنید. آنگاه پیاز را بیفزایید و تفت دهید تا نرم شود. سپس باقیمانده مواد را بیفزایید و به مدت 10 دقیقه، بجوشانید. اکنون سس آماده مصرف است.
یادآوری: برای تهیه سس پستو، 3 حبه سیر را له کنید، 2 پیمانه برگ ریحان تازه را همراه با 3 قاشق سوپخوری گردو و نمک و فلفل به آن اضافه کنید و درون دستگاه غذاساز بریزید تا حالت خمیری پیدا کند. حالا یکدوم پیمانه روغن زیتون را به تدریج به این مخلوط بیفزایید و به هم زدن ادامه دهید تا یکدست شود.
سس عسل و چیلی
مواد لازم برای حدود یک و یکچهارم پیمانه:
روغن ذرت 2 قاشق چایخوری
زنجفیل رنده کرده 2 قاشق چایخوری
سیر له کرده 1 حبه
فلفل چیلی خردکرده 2 عدد ریز
سس فلفل 125 میلیلیتر (یکدوم پیمانه)
عسل 60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
آبلیمو 2 قاشق سوپخوری
آب 60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
روش تهیه:
روغن را در تابه بریزید و روی اجاق گرم کنید. آنگاه زنجفیل، سیر و فلفل چیلی را بیفزایید و تفت دهید تا زنجفیل قدری نرم شود. سپس باقیمانده مواد را اضافه کنید و به مدت تقریبی 5 دقیقه تفت دهید تا سس غلیظ شود. حالا آن را صاف کنید و به مصرف برسانید.
سس کاری و نارگیل
مواد لازم برای حدود 2 پیمانه:
کره 40 گرم
پیازچه خردکرده 2 ساقه
پودر کاری 1 قاشق سوپخوری
شیر نارگیل یک قوطی 400 گرمی
گشنیز خردکرده 1 قاشق سوپخوری
روش تهیه:
کره را در تابه بریزید و روی اجاق آب کنید. آنگاه پیازچه را بیفزایید و تفت دهید. سپس پودر کاری را اضافه کنید و قدری تفت دهید تا عطرش بلند شود. حالا شیر نارگیل را بیفزایید و سس را بجوشانید تا غلیظ شود. اکنون گشنیز را درون سس بریزید و مصرف کنید.
سس خردل
مواد لازم برای 1 پیمانه:
کره 20 گرم
پیاز قرمز خردکرده 1 عدد
سیر له کرده 1 حبه
سس خردل یک و یکدوم قاشق سوپخوری
آب گوشت 400 میلیلیتر
رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
روش تهیه:
کره را در تابه بریزید و روی اجاق آب کنید. آنگاه پیاز و سیر را بیفزایید و تفت دهید تا قدری نرم شوند. سپس خردل، آب گوشت و رب گوجهفرنگی را بیفزایید و مخلوط کنید. حالا سس را بجوشانید تا غلیظ شود و مقدارش به یک پیمانه کاهش یابد. اکنون سس را صاف کنید و مصرف نمایید.
سس رزماری
مواد لازم برای حدود 1 پیمانه:
روغن مایع 2 قاشق چایخوری
پیاز خردکرده 1 عدد متوسط
سیر له کرده 2 حبه
دانه فلفل سیاه یکچهارم قاشق چایخوری
پودر رزماری خشک 1 قاشق چایخوری
آب گوشت 300 میلیلیتر (یک و یکچهارم پیمانه)
خامه 125 میلیلیتر (یکدوم پیمانه)
آرد ذرت 2 قاشق چایخوری
آب 1 قاشق سوپخوری
پودر رزماری (اضافی) یکدوم قاشق چایخوری
روش تهیه:
روغن را در تابه بریزید و روی اجاق گرم کنید. آنگاه پیاز، سیر، دانه فلفل و رزماری را بیفزایید و تفت دهید تا پیاز نرم شود. آنگاه آب گوشت را اضافه کنید و این مخلوط را بجوشانید تا مقدارش به 160 میلیلیتر یا دوسوم پیمانه کاهش یابد. سپس خامه را به آن بیفزایید و بعد مخلوط حل کرده آرد ذرت و آب را اضافه کنید. حالا سس را بجوشانید تا قدری غلیظ شود. اکنون آن را صاف کنید و رزماری (یکدوم قاشق چایخوری) را به آن بیفزایید و مصرف نمایید.
سس گوجهفرنگی و چیلی
مواد لازم برای حدود 2 پیمانه:
پیاز خردکرده 1 عدد درشت
سیر پوست کنده و خردکرده 2 حبه
فلفل تند قرمز خردکرده 3 عدد ریز
زیره آسیاب کرده 1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز آسیاب کرده 1 قاشق چایخوری
رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
شکر قهوهای 50 گرم
گوجهفرنگی خردکرده 400 گرم
آب گوشت 60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
سویا سس 60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
روغن زیتون 60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
روش تهیه:
پیاز، سیر، فلفل قرمز، ادویـــه، رب گوجـهفرنگی، شکر قهوهای و گوجهفرنگی را در کاسه دستگاه غذاساز بریزید و مخلوط کنید. آنگاه آب گوشت، سس و روغن زیتون را بیفزایید و دوباره دستگاه را روشن کنید تا مواد با یکدیگر مخلوط شوند. سپس این مایه را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق بجوشانید تا مقدارش به 2 پیمانه کاهش یابد. حالا سس آماده مصرف است.
سس پنیر
مواد لازم برای حدود 2 پیمانه:
کره 40 گرم
سیر له کرده 1 حبه
پیاز ریز خردکرده 1 عدد ریز
پنیر بلوچیز یا گودای خردکرده 125 گرم
خامه 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
سس خردل 1 قاشق چایخوری
جعفری خردکرده 1 قاشق سوپخوری
روش تهیه:
کره را در تابه بریزید و روی اجاق آب کنید. آنگاه سیر و پیاز را بیفزایید و تفت دهید. سپس پنیر را اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود. حالا خامه و خردل را به آن بیفزایید و مخلوط کنید. صبر کنید تا سس قدری غلیظ شود و بعد جعفری را بیفزایید. حالا سس آماده مصرف است.