غذا های خوزستان

نان زعتر | غذای عربی خوزستان

نان زعتر(نان لبنانی)
مواد اولیه :
ماست دو پيمانه
روغن چهار قاشق سوپخوري
آب نصف پيمانه
شكر و نمک از هر کدام يك قاشق چايخوري
پودر زعتر سه قاشق سوپخوري
روغن زيتون و آرد به ميزان لازم
مايه خميرفوري دو قاشق مرباخوري

طرزتهيه:
«نان» در گوشه گوشه دنيا، انواع زيادي دارد كه با چاشني‌هاي مختلفي در سراسر جهان تهيه مي‌شود، اين نان كه نامش را نان زعتر گذاشته‌اند از آن نان‌هاي عجيب و غريب است اين‌كه ماست و روغن زيتون در مواد آن استفاده مي‌شود يه كمي عجيب است.
ماست، روغن و آب را با هم مخلوط كرده و مايه خمير فوري، شكر، نمك و كمي آرد اضافه كرده و با قاشق هم مي‌زنيم. سپس آرد را تا زماني مي‌ريزيم كه خمير نرمي به دست آيد و به دست نچسبد. خمير را 10 دقيقه ورز داده و بعد در محيط آشپزخانه و با در بسته يك‌ساعت استراحت مي‌دهيم. سپس در سطح آردپاشي شده آن را به قطر نيم سانتي‌متر باز مي‌كنيم و به شكل دلخواه قالب زده و در سيني فر چرب شده مي‌چينيم. روي خمير را با قلم‌مو روغن زيتون ماليده و پودر زعتر مي‌ريزيم و در فر با حرارت 200 درجه سانتي‌گراد به مدت 15 دقيقه قرار مي‌دهيم.

نكته:
پودر زعتر تركيبي است از: كنجد يك قاشق سوپخوري، آويشن يك قاشق سوپخوري، زيره، پودر گردو، سماق و پودرپسته از هر كدام يك قاشق چايخوري و سبزيجات معطر يك قاشق مرباخوري.

(1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *