غذا های خوزستان

بریانی پلو عربی | غذای عربی خوزستان

مواد اولیه : برای 6 نفر
مرغ (سینه) مرغ 1قطعه
برنج 4پیمانه
سبزی (نعنا،جعفری،گشنیزاز هركدام 1چارم پیمانه و ساطوری شده) 3چارم پیمانه
رب گوجه فرنگی 1چهارم پیمانه
پیاز (سرخ شده) پیاز 3قاشق غذاخوری
بادام هندی (خام) نصف پیمانه
بادام (خام و پوست گرفته) نصف پیمانه
كاری 1قاشق غذاخوری
گراماسالا (اختیاری) 1قاشق غذاخوری
سیر سیر 2حبه
زنجبیل (رنده شده) 1قاشق مرباخوری
فلفل سبز (تند) 1عدد
شیر شیر نصف پیمانه
زعفران 1قاشق مرباخوری
هل 4عدد
روغن به میزان لازم
نمك به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
روغن به میزان لازم

طرز تهیه
ابتدا در ظرفی مناسب مقداری كره یا روغن را داغ میكنیم و هر دو نوع بادام‌ها را اضافه كرده و تفت می‌دهیم. بادام‌ها را از روغن خارج كرده، روی دستمال قرار می‌دهیم تا روغن اضافه آن‌ها گرفته شود. پیاز، زنجبیل، سیر و فلفل سبز خرد شده را درون ظرف روغن می‌ریزیم، مرتب هم می‌زنیم تا خوب تفت بخورند. سینه مرغ خرد شده را به آن اضافه می‌كنیم. پس از تفت خوردن ادویه‌ها را به همراه نمك و فلفل اضافه می‌كنیم. سبزی‌های خرد شده را اضافه كرده، تفت می‌دهیم و رب گوجه فرنگی را نیز می‌افزاییم. سپس مواد را از روی حرارت بر می‌داریم. برنج را داخل آب جوش كه درون آن هل ریخته ایم قرار میدهیم تا جوش بیایدبعد برنج را آبكش می‌كنیم. مقداری از برنج را ته ظرف ریخته، سپس مواد آماده شده را وسط آن قرار می‌دهیم، بقیه برنج را روی آن می‌ریزیم، شیر و زعفران را مخلوط كرده روی برنج می‌دهیم، پس از بخار كردن دم‌كنی را روی ظرف قرار می‌دهیم تا دم بكشد. می‌توان ظرف غذا را درون فر قرار داد و با حرارت 200 درجه سانتیگراد پخت آنگاه پس از گذشت 45 دقیقه حرارت را كم كرده و نیم ساعت دیگر می‌گذاریم تا بماند.

نكات:
1)نوع برنج بهتر است برای این غذا باسماتی باشد.
2)اگر دوست دارید از مقدار بیشتری مرغ استفاده كنید.
3)این غذا در دستور اصلی با مرغ طبخ میشود اما طبخ آن با گوشت هم لذیذ است.
4)اگر زعفران بیشتری به این غذا اضافه كنید خوشمزه تر میشود.
5)بهتر است بادام ها هر دو خام باشند و آنها را 1شب داخل آب و شكر و گلاب خیس كنید تا خوشمزه تر شوند.
نوش جان

امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها