دفاع مقدس خوزستان

تحقیق در مورد شهید عباس بابایی

تحقیق در مورد شهید عباس بابایی از جمله مطالبی است که اکثر شما دانش آموزان به دنبال آن بودید.خوزستان خبر در این مطلب به معرفی تحقیق در مورد شهید عباس بابایی خواهد پرداخت .با ما باشید در بخش دفاع مقدس خوزستان.

سرلشکر خلبان عباس بابایی
محل تولد قزوین
تاریخ تولد ۱۴ آذر ۱۳۲۹
محل درگذشت منطقه عملیاتی سردشت
تاریخ درگذشت ۱۵ مرداد ۱۳۶۶ (۳۷ سال)
محل دفن قزوین
تابعیت ایرانی
نیرو
  •  نیروی هوایی شاهنشاهی ایران
  •  نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
درجه  سرلشکر خلبان
فرماندهی پایگاه هشتم شکاری، معاونت عملیات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
جنگ‌ها جنگ ایران و عراق
همسر ملیحه حکمت (۱۳۶۶–۱۳۵۴) درگذشت ۱۳۹۵/۰۳/۰۳
فرزندان سلما، محمد و حسین

عباس بابایی (۱۳۲۹–۱۳۶۶) سرلشکر خلبان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شرکت‌کننده در جنگ ایران و عراق و معاون عملیات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در جنگ ایران و عراق کشته شد.

زندگی و فعالیت‌ها

وی در خانواده‌ای متوسط و مذهبی در شهر قزوین و در ۱۴ آذر ۱۳۲۹ متولد شد. دوره ابتدایی را در دبستان «دهخدا» و دوره متوسطه را در دبیرستان «نظام وفا» گذراند. پس از گرفتن دیپلم، در سال ۱۳۴۸ در رشتهٔ پزشکی پذیرفته شد، اما به دلیل علاقه به خلبانی، داوطلب تحصیل در رشته خلبانی نیروی هوایی شد و پس از گذراندن دوره مقدماتی برای تکمیل تحصیلاتش در سال ۱۳۴۹ به آمریکا اعزام گشت.

پس از انقلاب اسلامی

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سرپرستی انجمن اسلامی پایگاه هوایی هشتم شکاری اصفهان را بر عهده گرفت. با شروع جنگ ایران و عراق، عباس بابایی به انجام عملیات جنگی هوایی مشغول شد. در سال ۱۳۶۰ ضمن ارتقاء به درجهٔ سرهنگ دومی به عنوان فرمانده «پایگاه هوایی هشتم شکاری اصفهان» منصوب شد.

او در ۹ آذر ۱۳۶۲ به درجه سرهنگ تمامی ارتقاء یافت و به سمت معاونت عملیات فرماندهی نیروی هوایی منصوب شد و به تهران عزیمت کرد. وی پس از چهار سال رزم در مقام معاونت عملیات نیروی هوایی، در ۸ اردیبهشت ۱۳۶۶ به درجه «سرتیپی» ارتقاء یافت.

ازدواج

او با دختردایی‌اش «ملیحه حکمت» (متولد ۱۳۳۷) در تاریخ ۴ شهریور ۱۳۵۴ ازدواج کرد و صاحب دختری به نام «سلما» و دو پسر به نام‌های «محمد» و «حسین» شد.[۱][۲] ملیحه حکمت، در تاریخ ۳ خرداد ۱۳۹۵ در سن ۵۷ سالگی درگذشت.[۳]

درگذشت

عباس بابایی پس از ۶۰ مأموریت جنگی موفق در صبح روز پانزدهم مرداد سال شصت و شش شمسی مصادف با روز عید قربان همراه با یکی از خلبانان نیروی هوایی (سرهنگ علی محمد نادری) به منظور شناسایی منطقه و تعیین راه کار صحیح اجرای عملیات، با یک فروند هواپیمای اف–۵ دو کابینه از پایگاه هوایی تبریز به پرواز درآمدند و وارد آسمان عراق شدند. بابایی و نادری پس از انجام دادن مأموریت، به هنگام بازگشت، در منطقه عملیاتی سردشت در ۱۵ مرداد ۱۳۶۶ مورد هدف شلیک توپ ضدهوایی شیلکا ۲۳ میلی‌متری پدافند خودی قرارگرفتند[۴] و از ناحیه سر مجروح و بلافاصله کشته‌شد. یکی از راویان مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ دربارهٔ این واقعه نوشته‌است: «به دنبال اصابت گلوله به هواپیمای تیمسار بابایی و اختلالی که در ارتباط هواپیما و پایگاه تبریز به وجود آمد، پایگاه مزبور به رابط هوایی سپاه اعلام کرد که یک فروند هواپیمای خودی در منطقه مرزی سقوط کرد برای کمک به یافتن خلبان و لاشه آن هر چه سریعتر اقدام نمایید. مدت کوتاهی از اعلام این موضوع نگذشته بود که فرد مذکور مجدداً تماس گرفت و در حالی که گریه امانش نمی‌داد گفت: هواپیمای مورد نظر توسط خلبان به زمین نشست، ولی یک از سرنشینان آن به علت اصابت تیر در داخل کابین کشته‌شده‌است.» راوی در مورد بازتاب کشته‌شدن تیمسار بابایی در جمع برادران سپاه نوشته‌است: «برخی از فرماندهان ارشد سپاه در جلسه‌ای مشغول بررسی عملیات بودند که تلفنی خبر کشته‌شدن تیمسار بابایی به اطلاع رحیم صفوی رسید. با شنیدن این خبر، جلسه تعطیل شد و اشک در چشمان حاضرین به خصوص آنان که آشنایی بیشتری با عباس بابایی داشتند، حلقه زد.» نقل شده که وی چند روز قبل از کشته‌شدن در پاسخ پافشاری‌های بیش از حد دوستانش جهت عزیمت به مراسم حج گفته بود: «تا عید قربان خودم را به شما می‌رسانم.» بابایی در هنگام کشته‌شدن ۳۷ سال داشت.[۵] پیکر وی در گلزار شهدا در جنوب شاهزاده حسین قزوین به خاک سپرده شد.

مجموعه شوق پرواز

مجموعه شوق پرواز به کارگردانی یدالله صمدی با بازی شهاب حسینی برای نمایش زندگی‌نامه عباس بابایی ساخته و از شبکه یک سیما پخش گردید.[۶] شهاب حسینی به خواسته ملیحه حکمت در نقش عباس بابایی بازی کرد.

 

پانویس

  1.  «زندگینامه سرلشکر خلبان شهید بابایی». پایگاه جامع عاشورا. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۶ ژانویه ۲۰۱۳.
  2.  «زندگینامه شهید عباس بابایی». وبگاه تبیان.
  3.  «همسر شهید بابایی درگذشت». فارس نیوز، 3-3-95.
  4.  “حسن روحانی: هواپیمای شهید بابایی توسط یک سرباز بسیجی مورد هدف قرار گرفت “, وبگاه خبری عصر ایران ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲
  5.  خاطرات هاشمی رفسنجانی ، خاطره روز 18 مرداد سال 1366
  6.  سایت رسمی سریال تلویزیونی شوق پرواز
  7.  “شهاب حسینی چگونه بازیگر نقش شهید بابایی شد؟” ، خبرگزاری فارس ۹۰/۱۱/۲۹

تحقیق در مورد شهید عباس بابایی

12 دیدگاه در “تحقیق در مورد شهید عباس بابایی

  1. حمید گفت:

    با تشکر بخاطر نشر این موضوع مهم و اسفناک.
    تعجب می‌کنم چرا نگارنده محترم شهادت ایشان را آن هم در روز باسعادت عید قربان “کشته شدن”قید کرده که واقعا بجای تعجب ،بُهت زده شدم.
    لکن تقاضامندم حتما ویرایش شود
    اجرکم عندالله

  2. blank حدیثه گفت:

    ممنونم .عالی بود

  3. blank مهشید پرهیزکاری گفت:

    واقعا مرد بزرگی بودند و برای ایران تلاش کردند

    1. blank ناشناس گفت:

      خواهش میکنم. ممنون از شما.

  4. زهرا گفت:

    واقعا عالی بود
    ومن ب خاطرش 5 ستاره رو دادم
    روحشون شاد واقعا

    1. blank خوزستان خبر گفت:

      زنده باد شما زهرا خانم

  5. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:3 ستاره

  6. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:3 ستاره

  7. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:2 ستاره

  8. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:1 ستاره

  9. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:1 ستاره

دیدگاهتان را بنویسید