نمایش دادن همه 12 نتیجه
مسجد لب خندق دزفول
امامزاده اباذر | دیدنی های بهبهان
بقعه امامزاده اباذر در 40 کيلومتری جنوب بهبهان در بخش زيدون سردشت واقع گرديده است که با توجه به نقاشيها و مشبککاريها و گچبريهای به کار رفته در آن به کار استادکاران شيرازی به روزگار زند واوايل دوره قاجار شباهت دارد، از معدود بناهای اين دوره است که به طور کامل تخريب و بازسازی نشده است. اين بنا که به صورت يک ايوان ساخته شده، در گذشته دو غرفه در طرفين ايوان سرتاسری داشته که دو گوشواره با روکاری آيينه کاری داشت. بر هر طرف ايوان پايه مناره و گلويی مناره با کاشيکاری و نقش يامحمد، ياعلي، يافاطمه، ياحسن و ياحسين باقی مانده است. ايوان ورودی با گچبريها و طاقچه نماها و کاشيهای سبز و سياه و سفيد و زرد که کاشيکاری دوره قاجاری است، تزيين شده بود که در چند سال اخير تخريب و بازسازی شده است. درون بقعه که زير گنبد شلجمی قرار دارد مقرنسکاری و آيينهکاری نفيسی از دوره قاجار دارد. تفريحگاه احداث شده در محوطه امامزاده اباذر شامل فضای سبز ودرياچه ميباشد که محل مناسبی جهت استراحت و تفريح زائران محسوب ميگردد.
قدمگاه امام رضا (ع) | دیدنی های بهبهان
بنای قدمگاه امام رضا (ع) در کناره رود مارون در حدود 10 کيلومتری شمال شرقی بهبهان واقع شده است. طبق آنچه که در بين مردم سينه به سينه منتقل شده، اينجا محل استراحت امام رضا (ع) در هنگام عزيمت به خراسان بوده است. قدمت بنا به دوره ديالمه ميرسد که در دوره های بعدی تعميراتی روی آن صورت گرفته است. بنا شامل يک حياط در سمت شمال است که ساختمان اصلی در قسمت جنوبی آن قرار گرفته است. اين قسمت شامل يک بنای چهارگوش به ابعاد 15 متر در 17 متر ميباشد که شش ستون قطور آن را به صورت يک تالار ستوندار درآورده است. ستونها در دو رديف موازی قرار گرفتهاند. دو رديف آن که شامل چهار ستون است و در غرب قرار گرفتهاند به ابعاد 90/2 متر در 45/1 متر و دو ستون بعدی 60/1 متر در 30/1 متر ميباشند. بنا در گذشته و حال کاربری مذهبی داشته و محل زيارت اهالی اطراف ميباشد. در صورتی که تحت حمايت ميراث فرهنگی قرار گرفته و مورد مرمت قرار گيرد با توجه به قرار گرفتن در نزديکی شهر قديمی ارجان و آثار به جای مانده از حمام و پلهای ارجان ميتواند عامل مهمی در جذب گردشگر باشد.
آستانه متبرکه سبز قبا | دیدنی های دزفول
بقعه امامزاده رودبند | دیدنی های دزفول
مسجد جامع خرمشهر | دیدنی های خرمشهر
مسجدی نامآشنا برای تمام مردم ایران و حتی توریستهای خارجی است. این مسجد را میتوان تنها بنایی دانست که بدون شاخصهای تاریخی و معماری در کنار سایر مکانهای معماری تاریخی در ایران میدرخشد و مورد توجه قرار گرفته است. مسجد جامع خرمشهر در خیابان چاسبی، مرکز شهر، قرار گرفته است. این مسجد از دیرباز به دلیل قرار گرفتن آن در کنار بازارهای سیف و صفای خرمشهر بهعنوان یکی از مساجد پرتردد شهر شناخته میشد. (شروع پاراگراف جدید) مسجد جامع دارای نمای آجری و حدود هزار مترمربع کاشی آیات خشتی و ۷۷۰ مترمربع کاشیکاری معرق است و دارای دو گلدسته با ارتفاع ۲۸ متر از کف زمین و دو گنبد بزرگ و کوچک است که گنبد بزرگ و گلدستهها با کاشی معرق تزیین شده و با سه دستگاه ارکاندیشن تهویه مطبوع و سیستم خنک کننده مرکزی ایجاد گردیده است.
مرقد علیابن مهزیار اهوازی | دیدنی های اهواز
علیابن مهزیار اهوازی که در قرن سوم ه. ق میزیسته است، از فقها، محدثان و دانشمندان معروف شیعه و از اصحاب امام رضا(ع)، امام جواد(ع)، امام هادی(ع) و امام حسن عسکری (ع) بوده و احکام دینی را نزد آنها فرا گرفته و در برخی از مناطق، بخصوص در اهواز به عنوان نماینده ایشان بوده است. علیابن مهزیار از مردم دورق (شادگان امروزی) بود که بعداً در اهواز ساکن شد. محل تولد ایشان منطقه هندیجان میباشد ولی با توجه به اینکه در قرن سوم هـ.ق هندیجان از توابع شهر دورق بود لذا او را اهل دورق معرفی کردهاند. پدر وی مذهب نصرانی داشت و سپس مسلمان شد و علی نیز به تبعیت از پدر در نوجوانی مسلمان گردید. براساس برخی روایات وی در زمان امام حسن عسکری(ع) وفات یافته است. بنابر روایات تاریخی هنگامی که مأمون خلیفه عباسی دستور داد تا امام رضا (ع) به عنوان ولیعهد او از مدینه عازم خراسان شود امام (ع) در مسیر حرکت خود در روز شانزدهم صفر سال 201 هـ.ق وارد اهواز شد و چند روزی در این شهر توقف نمود. بعداً در محل اقامت امام(ع) مسجدی به نام مسجدالرضا(ع) بنا گردید که علیابن مهزیار وصیت کرد پس از مرگ او را در مسجد مذکور دفن کنند. در قسمت غربی بقعه وی و پیوسته به مقبره سالنی وجود دارد که احتمالاً همان مسجدی است که به آن اشاره شد.
کلیسای سورت مسروپ اهواز | دیدنی های اهواز
مسجد جامع شوشتر | دیدنی های شوشتر
مسجد جامع شوشتر که یکی از دیدنی ترین مساجد ایران است در این شهر قرار دارد و از کتیبه های آن چنین استنباط می شود که خلفای عباسی در زمان امام حسن عسگری (ع) به ساخت آن اقدام نموده و پس از آن تکمیل و ترمیم شده است. این مسجد با 54 ستون در ایوان و طاقهای موسوم به رومی تأثیر فرهنگ دیرینه ایران و معماری محلی منطقه را با سقفها، گچبری ها، کنده کاریها و مناره ها و آجرکاریهای پر نقش ملهم از فرهنگ اسلامی در قالبی ارزشمند و زیبا به منصه ظهور رسانده است. بنای این مسجد را به سال 254 هجری قمری در زمان خلافت عباسی نسبت میدهند ولی چندین بار که آخرین آن سال 1171 خورشیدی بود، تعمیر و مرمت گردید.
امامزاده عبدالله | دیدنی های شوشتر
در بالای تپهای در جنوب شهر شوشتر قرار دارد و دارای چشمانداز بسیار زیبایی است. ساختمان اصلی آن از به دوران سلجوقی و به سال 629 هجری قمری نسبت میدهند. این بقعه محل دفن یکی از فرزندان امام زینالعابدین (ع) است. ضریح آن در زمان ناصر الدین شاه قاجار به و به سال 1228 خورشیدی به سبک اواخر دوره صفوی ساخته شد. گچبریهای داخل بنا به سبک قاجار است. گنبد این بنا به شیوه گنبدسازی منطقه، از نوع رک مضرس است. ارتفاع ایوان ورودی بنا نه متر و عمق آن پنج متر است.
بقعه براء بن مالک | دیدنی های شوشتر
بقعه براء بن مالک در شمال شهر و مقابل ویرانههایی قلعه سلاسل واقع است. این بقعه قدیمیترین مقبره اسلامی در شوشتر و شاید در ایران باشد. روایت شده است که وی از صحابه حضرت پیامبر (ص) بوده و هنگام فتح شوشتر در سال 17 یا 18 هجری قمری کشته شد. گنبد این بنا به سبک گنبد سازی دوره صفوی و کاشیها مربوط به دوران قاجار است.