خوزستان خبر – نخجوان یکی از شهرهای خودمختار جمهوری آذربایجان است که به دلیل داشتن مرز مشترک با ایران، یکی از مقاصد پرطرفدار گردشگری به خصوص در فصل تابستان است. برای آشنایی با دیدنیهای نخجوان با ما همراه باشید.
افسانهای وجود دارد که میگوید این شهر از دوران «نوح نبی» وجود داشته و خود حضرت نوح بعد از جاری شدن سیل، این شهر را بنا کرده است
نخجوان از شهرهای جمهوری آذربایجان و از توابع جمهوری خودمختار نخجوان است. اسناد و مدارک موجود نشان میدهد که این شهر ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح تاسیس شده است. اما افسانهای وجود دارد که میگوید این شهر از دوران «نوح نبی» وجود داشته و خود حضرت نوح بعد از جاری شدن سیل، این شهر را بنا کرده است. حتی قبری در بخش جنوبی شهر وجود دارد که گمان میرود قبر حضرت نوح باشد. این شهر هم جاذبههای طبیعی بسیار زیبا و زیادی دارد و هم جاذبههای تاریخی. گردشگران ایرانی نیز به دلیل مسافت کوتاه و آب و هوای خوب، به سفر به نخجوان تمایل زیادی نشان میدهند، به طوری که در ایام تعطیل، این شهر پر از گردشگران ایرانی میشود. گرفتن ویزای نخجوان نیز آسان است و در مرز صادر میشود. علاوه بر تمام آنچه که در مورد سفر به نخجوان گفته شد، ارزانی را نیز اضافه کنید. در این مقاله میخواهیم تمامی دیدنیها و جاذبههای گردشگری نخجوان را به شما معرفی کنیم تا سفر خوبی را تجربه کنید.
آرامگاه مومنه خاتون
آرامگاه مومنه خاتون نماد نخجوان است
آرامگاه مومنه خاتون یکی از آثار تاریخی مشهور نخجوان و نماد این شهر است. ارتفاع این بنا ۲۶ متر است که از آجر بنا شده و با کاشیهای فیروزهای و خطوط کوفی زینت داده شده است. آرامگاه مومنه خاتون از قرن ۱۲ میلادی در این شهر است. در این آرامگاه، پادشاه شمسالدین الدنیز، بنیانگذار سلسلهی آتابی به همراه همسرش به خاک سپرده شده بودند؛ در دههی ۵۰ میلادی اجساد آنها به سن پترزبورگ منتقل شد. امروزه در این آرامگاه فقط نمایشگاه کوچکی از عکسها و نقاشیهای مرتبط با این قبرها برگزار میشود و میتوانید به تماشای این عکسها بنشینید. این بنا، سازهای ۸ ضلعی است که با استفاده از آجرهایی به شکلهای زیبا مزین شده است.
موزه قوچ های سنگی
قوچهای سنگی قدمتی دیرینه دارند و از دیرباز به عنوان نماد قدرت و باروری محسوب میشدند. حتی گاهی این قوچها را برای دور کردن ارواح شیطانی و حفاظت از مردگان در قبرستانها نصب میکردند. چون نخجوان زمانی یکی از شهرهای ایران بود، هنر ساخت این نوع قوچها به این شهر هم وارد شده است. موزهی قوچهای سنگی نخجوان در نزدیکی آرامگاه مومنه خاتون قرار دارد. فضای این موزهی روباز، بیشتر شبیه پارک و تفرجگاه است. از این مکان چشمانداز بسیار زیبایی بر کوه آرارات و شهر نخجوان وجود دارد.
غار اصحاب کهف نخجوان
در مورد مکان دقیق غار اصحاب کهف نظریههای زیادی وجود دارد. یکی از جاهایی که احتمال میرود غار اصحاب کهف در آن قرار داشته باشد، نخجوان است. این غار در ۱۸ کیلومتری شهر نخجوان قرار دارد و مردم محلی بر این باور هستند که اینجا همان جایی است که اصحاب کهف به مدت ۳۰۰ سال در آن به خواب رفته بودند. علاوه بر افسانهی تاریخی که در مورد این غار وجود دارد، بازدید از زیباییهای اینجا ارزش دارد.
مقبره حسین جاوید نخجوان
«حسین راثی زاده» ملقب به «حسین جاوید» یکی از شاعران ترکی است که در نخجوان به دنیا آمد که در تاریخ آذربایجان تاثیر و جایگاه بسیار ویژهای دارد. این بنا علاوه بر ارزش معنوی، از نظر هنری و معماری هم بسیار ارزشمند است. مقبرهی حسین جاوید به سبک معماری عجمی ساخته شده و آرامگاه همسر و دختر این شاعر نیز در سردابههایی که در بالا و پایین قرار دارد، دفن شدهاند. معمار مشهوری به نام راسیم علی اف و مجسمهسازی مانند عمر الداراف در ساخت این بنا همکاری کردهاند.
موزه فرش نخجوان
موزهی فرش نخجوان در کاخ بازسازی شدهی احسان خان، پادشاه نخجوان در قرن ۱۸ میلادی قرار دارد
موزهی فرش نخجوان یکی از دیدنیهای این شهر است که هم ساختمان موزه تاریخی و جزو جاذبههای گردشگری است، هم آثار داخل موزه بسیار دیدنی است. این موزه در کاخ بازسازی شدهی احسان خان، پادشاه نخجوان در قرن ۱۸ میلادی قرار دارد. موزهی فرش نخجوان بهترین مکان برای شناخت و تشخیص چهار سبک اصلی فرش آذری است. این موزه در سال ۱۹۹۸ تاسیس شده و در آن انواع فرش، گلیم، سوماکس، دار قالی، وسایل بافندگی، نقشههای مختلف فرش و پالاز با قدمتهای تاریخی مختلف به نمایش گذاشته شده است. علاوه بر این در این موزه میتوانید انواع پارچه، کیف، چنته، خورجین و دستگاه بافندگی را مشاهده کنید.
دریاچه باتابات نخجوان
دریاچهی باتابات در ۶۲ کیلومتری شمال شرقی دامنهی کوههای قفقاز کوچک، در ارتفاع ۱۷۰۰ متر از سطح زمین قرار دارد. در اطراف این دریاچه پوشش گیاهی غنی و زیبایی دارد و آب و هوای معتدل منطقه و آب شیرین دریاچه، این مکان را به یکی از بهترین مقاصد گردشگری در تابستان تبدیل کرده است. در اطراف این دریاچه مراکز اقامتی و رستورانهای محلی بسیاری تاسیس شده و گردشگران خیالشان از بابت امکانات رفاهی راحت است. گفته میشود آب این دریاچه به دلیل وجود هیدروکربنات، کربنات، کلسیم و مواد معدنی دیگر برای درمان بسیاری از بیماریها (به خصوص بیماریهای معده و روده) بسیار مفید است. علاوه بر زیباییهای خود دریاچه، مسیری هم که به این مکان ختم میشود بسیار دیدنی و شگفتانگیز است.
مسجد جامع (مسجد رسولالله)
مسجد رسولالله نخجوان در مرکز شهر شاهبوز قرار دارد و در قسمتی از آن، مزار و یادمان شهدای شهر شاهبوز واقع شده است. آجرهای نمای این مسجد از ایران آورده شده و از اشکال ظریف هنری در نمای آن استفاده شده و جلوه و زیبایی خاصی به آن بخشیده است. بخش اصلی مسجد در طبقهی اول قرار دارد و در بخش مقابل محراب، نیم طبقه به عنوان طبقهی دوم مسجد ساخته شده است. ارتفاع گنبد مسجد جامع از سطح زمین ۱۱/۵ متر است و محراب آن با کاشیکاریهای زیبای هنر ایرانی اسلامی تزئین شده که هنرمندان ایرانی آن را طراحی کرده بودند. منارههای مسجد نیز ارتفاع ۲۶ متری دارند. نقشهی معماری مسجد رسولالله، به صورت ۸ ضلعی طراحی شده است.