خوزستان توریسم, غذا های خوزستان

0 تا 100 لگیمات خوزستان – شیرینی عربی و جنوب ایران +فیلم

لگیمات خوزستان یا ( لقیمات ) نوعی شیرینی یا بامیه عربی هست که ماه رمضان بیشتر درست میکنن. خوزستانی ها و بیشتر جنوبی ها مخصوصاً بندرعباسی ها با این نوع شیرینی آشنا هستن.دستورهای مختلفی برای این نوع شیرینی وجود داره ولی من از ساده ترین دستور شروع میکنم:

 

در صورتی که تمایل دارید بخوانید : دستور پخت لگیمات با ماست

 

فیلم تهیه لگیمات خوزستان در انتهای مطلب برای شما عزیزان قرار داده شده است

مواد لازم:

  • آرد سفید=1 لیوان
  • تخم مرغ=1 عدد
  • آرد برنج=3 قاشق مرباخوری
  • پکینگ پودر=1 قاشق مرباخوری
  • مایه خمیر فوری=1 قاشق غذاخوری
  • ماست=1 قاشق غذاخوری
  • آب=به مقدار لازم

 

طرز تهیه :
ابتدا تخم مرغ را با ماست و خمیرفوری و آرد برنج و پکینگ پودر خوب مخلوط می کنیم. سپس آرد را می ریزیم و با دست خمیر را ورز می دهیم.در صورتی که خمیر سفت بود کمی آب هم به آن اضافه می کنیم تا خمیر رقیق شود(توجه شود که خمیر باید حتما مانند ماست رقیق باشد) . خمیر را به مدت یک ساعت در جای گرمی می گذاریم تا خمیر بالا بیاید.روغن را داخل ماهیتابه نسوزی می ریزیم. بعد مایه بدست آمده را با قاشق بر می داریم و در روغن داغ شده می ریزیم . خمیر در داخل ماهیتابه پف می کنید و به اندازه گردویی بزرگ می شود. باید شیرینی کمی طلایی رنگ شود.سپس بقیه مواد را به همین طریق درست می کنیم. بعد شیرینی ها را در شیره می زنیم تا شیرین شود.

طرز تهیه شیره:

  • 1  لیوان شکر را با دو لیوان آب مخلوط می کنیم و کمی زعفران و گلاب را هم به آن اضافه می کنیم و روی گاز با حرارت ملایم می گذاریم تا جوش بیاید و مواد مثل عسل غلیظ شود.
  • پس از سرد شدن شیرینی ها را در آن می زنیم.

نکته: در خوزستان معمولا بجای شیره شکر از شیره خرما استفاده می شود.

 

این لگیمات خوزستان به روشهای دیگه ایی  هم طبخ میشه که من تا حالا امتحانشون نکردم ولی دستور پختشو براتون میذارم مثلا لگیمات خوزستان پنیری که در ادامه مطلب گذاشتم…

لگیمات خوزستان پنیری:

 

 مواد لازم:

  • نان تست= 1بسته
  • شیرخشک= 2قاشق غذاخوری
  • آب= 1لیوان
  • پنیر مثلثی یا خامه ای= به میزان لازم

 

 طرزتهیه:

شیر را در آب حل کرده و اطراف نان تست ها را جدا کرده و آنها را به دو قسمت تقسیم میکنیم و داخل شیر زده و بصورت خمیر در می آید بعد هر عدد پنیر را به 3 الی2 قسمت تقسیم کرده و وسط خمیر میگذاریم و با دست گرد میکنیم. سپس بقیه را هم آماده میکنیم و در ظرف گودی با روغن فراوان بطوری که روغن تمام سطح آنها را بپوشاند با حرارت ملایم سرخ میکنیم پس از اینکه سرخ شدآنها را در شیره زده و میل میکنیم.

 

طرز تهیه شیره:

  • شکر 4استکان
  • آب 2 استکان
  • زعفران به میزان لازم
  • هل به میزان لازم
  • تمامی مواد را باهم مخلوط میکنیم و روی گاز میگذاریم تا غلیظ شود.

این هم نوع دیگه ی لگیمات خوزستان :

 لقیمات عربـــی:

طرز تهیه:

همه مواد رو بریزید تو یه کاسه. با هم مخلوط کنید و با قاشق چوبی خوب هم بزنید. غلظت مایه باید به این شکل بشه: یعنی باید یه مایه غلیظ باشه که از قاشق بریزه. اگه لازم شد کمی آرد یا آب اضافه کنید تا به این غلظت برسد. غلظت لگیمات خوزستان خیلی مهمه. چون اگه سفت بشه توش نمی پزه و اگه خیلی شل باشه توش خیلی روغنی میشه. روی مایه رو بپوشونید و بذارید یه ساعت بمونه تا ور بیاد. بعد از مایه تکه های کوچیکی از مایه به اندازه تقریباً یه فندق بردارید و تو روغن شناور و داغ سرخ کنید. می تونید مایه رو با قاشق بردارید یا تو قیف بریزید. به هر حال لگیمات خوزستان ها رو مرتباً هم بزنید تا هر دو طرفش سرخ بشه. البته چون حالت گرد و توپی داره یه طرفش که سرخ شد، رو همون طرف میمونه و نمیشه یکی یکی لگیمات خوزستان ها رو برگردوند تا اون طرفشون هم سرخ شه. برای همین مرتب باید با یه کفگیر لگیمات خوزستان ها رو زیر و رو کنید.لگیمات خوزستان ها که سرخ شدن، اون ها رو تو یه صافی بریزید تا روغن اضافیشون گرفته شه. بعد روی اون ها عسل یا شیره خرما یا شربت غلیظ (آب و شکر) بریزید. نکته: لگیمات خوزستان رو با مواد مختلفی درست می کنن. رنگ تیره لگیمات خوزستان به خاطر زعفران هست وگرنه لگیمات خوزستان های ساده روشن تر هستن.

فیلم تهیه لگیمات خوزستان

 

(116 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
3 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها