- دبیرستان دخترانه نوید صالحین اهواز
- ایران،خوزستان،اهواز کیانپارس فلکه ی سوم، انتهای خیابان میهن شرقی
- تماس: 06133382000 داخلی: 194
![]() | www.n-salehin.com |
ساعت کار
- شنبه 7 الی 13 – 14 الی 20
- یکشنبه 7 الی 13 – 14 الی 20
- دوشنبه 7 الی 13 – 14 الی 20
- سهشنبه 7 الی 13 – 14 الی 20
- چهارشنبه 7 الی 13 – 14 الی 20
- پنجشنبه تعطیل
- جمعه تعطیل
خوزستان خبر هیچگونه منفعت و مسئولیتی در قبال این آگهی ندارد .با مطالعهی راهنمای خرید امن، آسودهتر معامله کنید.قبل از هر گونه مراجعه حضوری و پرداخت اطمینان حاصل کنید .خوزستان خبر هیچ مسئولیتی در قبال این مطلب ندارد.
رو نقشه
آموزش خوزستان خبر : ویژگی های یک مدرسه خوب را بدانید!
شاید شما هم در آستانه سال جدید تحصیلی به این فکر افتاده باشید که کدام مدرسه بهتر است؟ اصلا نکند مدرسه ای که فرزندم را در آن ثبت نام کردم آنطور که باید خوب نیست. نکند پایه های تحصیلی و تربیتی فرزندم در مدرسه ای نامناسب سست بنا شود؟ اگر هنوز فرزندتان را ثبت نام کرده اید و یا ثبت نام کرده اید و می خواهید مدرسه را بسنجید تا خیالتان آسوده شود، این مطلب را تا انتها بخوانید. در این نوشته سعی داریم راههای برای سنجش یک مدرسه خوب به شما معرفی کنیم. پس :
ـ مطمئن باشید هیچ مدرسه ای وجود ندارد که تمام خواسته های شما را تامین کند. ضمن این که در طول زمان طرز فکر و متدهای تربیتی تان تغییر خواهد کرد. مدارس را نیز افرادی اداره می کنند که خود مدام در حال تغییرات فکری، مالی، جسمی و روانی هستند. پس یک معیار ثابت برای مواردی که ممکن است تغییر کند در نظر نگیرید.
ـ شاید بد نباشد اگر هنگام تعطیل شدن مدرسه ای که در نظر دارید کودکتان را در آن ثبت نام کنید، بایستید و خارج شدن دانش آموزان را تماشا کنید. حالشان را بسنجید و ببینید به گونه ای به نظر می رسد که انگاراز قفس آزاد شده اند یا حال مسافر سرخوشی را دارند که از سفر باز میگردند. همچنین از مسئولین مدرسه اجازه بگیرید تا داخل مدرسه را زمانی که دایر است، ببینید. به زنگ تفریح و کلاس ها توجه کنید. اگر با دلایل غیرموجه این اجازه را ندادند، وقت آن است که مرتب بودن اوضاع در آن مدرسه شک کنید.
ـ اگر در راهرو دانش آموزانی را دیدید که از کلاس اخراج شده اند و کسی به آنها رسیدگی نمیکند، مطمئن باشید این مدرسه روی هواست.
ـ در راهرو قدم بزنید. اگر صدایی از کلاس ها بیرون نمی آمد و تنها صدای معلم ها شنیده می شد، به این معناست که همه چیز دارد به بچه ها دیکته میشود و آنها را مثل سرباز بار می آورند. اما اگر از کلاس ها سر و صدای بچه ها می آمد و کسی هم تذکر نمی داد، به این معناست که مشغول فعالیت های لذتبخش هستند.
ـ در پی آن باشید تا مدرسه ای پیدا کنید که معلمانش علاوه بر گچ و ماژیک، با فیلم، نمایش، نقاشی، انواع کارهای دستی، کتاب، مجله و موسیقی هم برای یادگیری استفاده کنند.
ـ مدرسهای پیدا کنید که فعالیت در آن جمعی و گروهی باشد تا بچه ها فعالیت انفرادی نداشته باشند و با هم رقابت نکنند. به این ترتیب یاد می گیرند کار تیمی چیست و در بزرگسالی چگونه باید با دیگران کار کنند.
ـ آزمایشگاه، کتابخانه و کارگاه را با دقت رصد کنید. این مکان ها باید محل کشف و فعالیت باشد نه یک فضای مجهز و بزرگ که در آن خبری نباشد و خاک بخورد.
ـ اگر روی تابلو اعلانات و دیوار اسم و عکس همه دانش آموزان بود، نشانه خوبی است. اما اگر تنها رتبه های اول تا سوم را در معرض دید قرار داده بودند، به این معناست که فضا، فضای مقایسه دانش آموزان است.
ـ تابلوی افتخارات مدارس متوسطه را به خوبی تماشا کنید. اگر تمرکزشان بر آزمون های کمک آموزشی یا سهم شان از پذیرفته شدگان کنکور (آن هم بدون ذکر رتبه و دانشگاه) بود، از آنها بترسید. چرا که آنها دانش آموزان را ابزار رشد و ترقی خود میدانند.
ـ افتخارات خاص هنری یا ورزشی دانش آموزان ربطی به مدرسه ندارد. این موفقیت ها حاصل برنامه ریزی خانواده و کلاس های بیرون است نه مدرسه. کافی است مدرسه به دانش آموزان بها دهد و تشویق شان کند.
ـ از خانواده دانش آموزان بپرسید فرآیند تنبیه و تشویق چگونه است؟ اگر مدرسه ای باشد که به دانش آموزانش “باج” می دهد تا صدای پدر و مادر درنیاید، اصلا در آن ثبت نام نکنید. اما اگر چتر حمایتشان باز است و در همان حال دانش آموز را هم مسئولیتپذیر تربیت می کنند، شک نکنید که خوب است.
ـ از والدین دانش آموزان بپرسید آیا انجمن اولیا و مربیان مدرسه فعال است یا خیر؟ اگر این انجمن میان گود بود و خوب عمل می کرد، این اطمینان خاطر برایتان ایجاد می شود که پس از ثبت نام و در صورت بروز مشکل، حرف یا نظر شما شنیده می شود.
ـ از مدیر مدرسه ای که قصد ثبت نام در آن را دارید بپرسید که این حوالی مدرسه دیگری را پیشنهاد میکند؟ اگر بر اساس ویژگی و توانمندی های فرزند شما مدرسه ای را معرفی کرد، بدانید آدم قابل اعتمادی است و مدرسه اش را دو دستی بچسبید. اما اگر مدرسه دیگری را قبول نداشت و یا بی اهمیت دانست، شما هم به مدرسه اش اهمیت ندهید.
ـ تنها به شهرت مدرسه بسنده نکنید. برخی نان اسمی که از گذشته باقی مانده را میخورند و برخی دیگر هم هزینه کرده اند و تبلیغات خوبی انجام داده اند. پیشنهاد می کنیم شما تنها با معیارها و اصول تربیتی خود پیش بروید. فراموش نکنید بسیاری از همین مدرسه های بی اسم و رسم، محل پرورش انسان های بزرگ و خاطره ابدی خیلی از محصلین خود شده اند.
امیدواریم این مطالب به شما در انتخاب مدرسه فرزندتان کمک کند. اگر شما نیز تجربه ارزیابی اینچنینی را داشته اید، با ما در قسمت کامنت در میان بگذارید.
ویژگی های مدارس برتر (از لحاظ مدیریتی و نرم افزاری)
- مدیر مدرسه خوب دارای برنامه آموزشی و تقو یم اجرایی سالانه فعالیت ها و … می باشد.
- عوامل آموزشی مدرسه خوب با دانش آموزان دوست و رفیق هستند به نحوی که دانش آموز زیبا ترین احساس را دراین محیط دارد.
- دانش آموزان در کارهای گروهی و فعالیت های آموزشی تربیتی مثل شورای دانش آموزی ،اقامه نماز، انجمن علمی و … باعلاقه شرکت دارند.
- معلمین و همه افرادی که با دانش آموز سر و کار دارند از سواد کافی برخوردارند و با مسایل تعلیم و تربیت و روانشناسی آشنایی دارند.
- کارهای مدرسه خوب تقسیم شده و هریک از افراد نسبت به نقشی که در آن دارند هم توانایی لازم و هم آشنایی کامل دارند.
- مدیر و دبیرا ن مدرسه خوب با فرایند یاد دهی – یادگیری و روانشناسی تربیتی آشنایی دارند.
- دانش آموزان در امور مختلف مشارکت دارند و نسبت به آن چه در آموزشگاه می گذرد احساس مسئولیت می نمایند.
- تعامل مناسبی بین عوامل آموزشگاه و دانش آموزان و اولیاء برقرار است.
- شورای دبیرا ن فعال بوده و در این شورا مسائل گذشته و روز و برنامه های آینده به بحث و بررسی گذاشته می شو د.
- مدرسه خوب با اداره آموزش و پرورش و سایر سازمان ها ارتباط موثر و مطلوبی دارد.
- در مدرسه خوب فعالیت ها و اقدامات هدفمند است و درتما م فعالیت ها نظم و انضباط حا کم است.
- نظام مشاوره ای مدرسه خوب، کارا و اثربخش است.
- مدرسه خوب دانش آموز را با مهارت های زندگی آشنا کرده به نحوی که پس از اتمام هر دوره تحصیلی به راحتی می تواند، وارد جامعه شود.
- در مدرسه خوب، میراث فرهنگی، وطن دوستی، احترام به نیاکان و تاریخ و پرچم و … گرامی داشته می شو د.
- مجموعه امور مدرسه خوب با سازماندهی مناسب مدیر هماهنگ است.
- و…
ویژگی های مدرسه خوب (از لحاظ کالبدی و سخت افزاری)
- فضای آموزشی مدرسه خوب – کلاس درس متناسب با سن و پایه تحصیلی دانش آموزان محرک و جذاب باشد.
- مدرسه خوب دارای محیطی زیبا و با طراوت و نشاط آور است.
- در مدرسه خوب ابعاد کلاس ها و صندلی ها استاندارد متناسب با سن دانش آموزان می باشد.
- فضای فرهنگی، هنری و فن آوری برای رفع نیازهای علمی و تحقیقی دانش آموزان مهیا می باشد.
- مدرسه خوب به شکوفایی استعداد و توانایی جسمی دانش آموزان اهتمام دارد و در جهت تامین فضا و امکانات ورزشی کوشا می باشد.
- در مدرسه خوب فضای نمازخانه رغبت انگیز، سالن ها وسیع و تمیز، سرویس های بهداشتی تمیز و استاندارد می باشد.
- در مدرسه خوب مکان نشستن راحت بوده سیستم های گرمایی و برودتی مناسب و کلاس ها به دور از سر و صد ا و دارای نورکافی می باشند.
- در و دیوار و حیاط و رنگ مدرسه خوب، دارای پیام آموزشی و تربیتی هستند.
- در مدرسه خوب با تامین سرویس ایاب و ذهاب به سلامت جسمی دانش آموزان توجه کافی می شود.
- مدرسه خوب به بهداشت روحی دانش آموزان توجه کافی دارد و با ایجاد ک آزمایشگاه، اتاق خلاقیت و سالن سمعی و بصری در جهت تامین آن می کوشد.
- مدرسه خوب دارای امکانات آموزشی و آزمایشگاهی از قبیل رسانه های دیداری و شنیداری، تجهیزات آزمایشگاهی و … می باشد.
- محیط آموزشی گویای معماری ایرانی و اسلامی و دارای پیام فرهنگی هنری است.
- و…
انواع مدارس و مراکز آموزشی موجود در کشور:
- مدارس دولتی
- مدارس غیرانتفاعی (غیر دولتی)
- مدارس استثنایی
- مدارس آموزشگاه های آزاد
- مدارس وابسته به وزارت خانه ها
- مدارس خارجی
- مدارس تطبیقی
- مدارس اقلیت های مذهبی
- مدارس شاهد و مدارس نمونه
- مدارس شبانه
- مؤسسات تربیت معلم (به دانشگاه فرهنگیان تغییر یافت، هر استان دارای یک پردیس پسرانه و یک پردیس دخترانه است)
مدارس غیرانتفاعى
به مدارس گفته مى شود که از طریق مشارکت مرام مطابق اهداف و ضوابط و دستورالعمل هاى وزارت آموزش و پرورش و تحت نظارت آن وزارتخانه تأسیس و اداره مى شوند .
مدارس دولتى
به مدارس اطلاق مى شود که کلیه امور آموزشى و پرورشی، مالى و ادارى را دولت تقبل نموده است .
مدارس استعدادهاى درخشان
به مدارس گفته مى شود که براى دانش آموزانى که از استعداد تحصیلى بالایى برخوردار هستند ایجاد شده است .
مدارس استثنایى
به مدارس گفته مى شود که براى دانش آموزان نابینا و ناشنوا، نیمه ناشنوا، عقب مانده ذهنی، عقب مانده تحصیلى و ناسازگار تأسیس مى شوند .
کدام مدرسه؟ غیرانتفاعی یا دولتی
ثبت نام در مدرسه غیرانتفاعی یا دولتی ؟ این پرسشی است که از سال ۱۳۷۲ با شروع به کار اولین برای والدین ایجاد شد. در این یادداشت به تشریح « غیرانتفاعی » مدرسه بخش خصوصی در قالب مدارس ویژگی ها و دسته بندی هر یک از این دو نوع مدرسه خواهم پرداخت تا اولیای دان شآموزان با نگرش و دیدی بهتر به تصمیم گیری در این خصوص بپردازند.
از آن جا که هیچ گونه سنخیت و تناسبی « غیرانتفاعی » ذکر این توضیح در ابتدا ضروری است که عنوان تغییر یافته است و در حال حاضر « غیردولتی » با کارکرد این گونه مدارس نداشت، چند سالی است که به با چهار نوع دسته بندی مدارس روبرو هستیم: دولتی، غیردولتی، شاهد و هیئت امنایی. مدرسه شاهد ویژه خانواده معزز شهدا و ایثارگران است که البته فرزندان غیرشاهد را نیز با قید شرایطی ثبت نام می کنند. مدرسه هیئت امنایی، نوعی مدرسه، بین ساختار دولتی و غیردولتی است که زیرنظر یک هیئت امنا متشکل از مدیر، نماینده شورای دبیران، رئیس انجمن اولیا و مربیان و چند نفر از شخصی تهای علمی و فرهنگی مورد اعتماد اداره می شود. هدف از تشکیل مدارس هیئت امنایی کمتر شدن وابستگی مالی مدارس به دولت و مشارکت مردم در اداره ی مدارس بوده است.
مدرسه دولتی
مهم ترین ویژگی های مدرسه نمونه دولتی هزینه پایین و نزدیکی به محل سکونت است. اما طیف همین مدارس دولتی آن چنان گسترده است که نمی توان همه را در یک دسته گنجاند. بعضی مدارس دولتی هستند که ورودی های خود را گزینش م یکنند یعنی مثلاً شرط معدل دارند یا به لحاظ مسائل فرهنگی و اجتماعی هر دان شآموزی را ثبت نام نم یکنند. قطعاً نوع مدیریت در این گونه مدارس متفاوت است و کادر اجرایی و آموزشی مدرسه، مباحث آموزشی و تربیتی را هدفمندتر جلو م یبرند. در مقابل، اکثر مدارس دولتی به موضوع آموزش و پروش به چشم یک شغل و حرفه نگاه م یکنند که به دلایل مختلف تضمینی نسبت به خروجی های مدرسه ندارند. دلیل نخست این که معلمانی که از سوی اداره آموزش و پرورش به مدرسه معرفی می شوند، لزوماً با مدیر مدرسه و ساز و کار تربیتی و آموزشی آن (اگر چنین چیزی وجود داشته باشد) هماهنگ نیستند و این ناهماهنگی در حوز هی اجرا و آموزش به وضوح نمود می کنند. دلیل دوم این که هیچ گونه فیلتری در ثبت نام دان شآموزان وجود ندارد و مدرسه دولتی موظف است تمامی مراجعانی را که در محدوده ی مدرسه زندگی می کنند، ثبت نام نماید. لذا چه در سطح کادر آموزشی و اجرایی و چه در سطح دان شآموزان، مدرسه دولتی قدرت انتخاب ندارد. در چنین شرایطی مشخص نیست که فرزند من با چه کسانی همکلاس و هم مدرسه ای خواهد بود و تحت تعلیم چه معلمانی قرار خواهد گرفت.
مدرسه غیردولتی (غیرانتفاعی)
مدرسه غیردولتی با برنامه های فوق العاده و کادر آموزشی مجربش شناخته م یشود. به واقع آن چه موجب اخذ هزینه ی فوق العاده به نسبت مدارس دولتی است، ارائه خدمات ارزش افزوده و انتخاب کادر اجرایی و آموزشی باتجربه است. ضمن این که تعداد دانش آموزان مدارس غیردولتی معمولاً کمتر از مدارس دولتی است و نسبت معلم به دان شآموز و رسیدگی مدرسه به اوضاع تحصیلی و فرهنگی دانش آموزان در مدارس غیردولتی بیشتر است. مدرسه غیرانتفاعی محصول تفکرات فعال سازی و مشارکت بخش خصوصی در دولت اول هاشمی رفسنجانی است که با پیشنهاد و پیگیری نجفی، وزیر آموزش و پرورش وقت محقق شد. البته مدارس غیردولتی نیز در یک سطح نیستند و چه بسا برخی مدارس دولتی از برخی مدارس غیردولتی، از هر نظر بهتر هستند.
مدرسه شاهد
مدرسه شاهد به منظور توانمندسازی فرزندان شهدا و ایثارگران ایجاد شد تا به پاسداشت مقام والای شهیدان، خدمتی فراتر از معمول به فرزندان ایشان اعطا گردد. مدارس شاهد غالباً چه به لحاظ آموزشی و چه به لحاظ برنامه های فوق العاده و فرهنگی از مدارس دولتی بهتر هستند. به ویژه آن که فضای فرهنگی مدارس شاهد، مذهبی است و چنین مدارسی برای کسانی که دغدغه های دینی دارند، مناسب است.