نوکیا زمانی با دوربین گوشیهای سیمبین خود سرآمد گوشیهای موبایل موجود در بازار بود. پس از گذشت سالها، امروز گوشی موبایل «Nokia 9 PureView» روانه بازار شده است تا به عنوان پرچمدار گوشیهای نوکیا نام این برند خاص را بر سر زبانها بیاندازد. نوکیا با تولید این گوشی در واقع در تلاش است تا بهترین تصاویر استاندراد را به کاربر هدیه کند. نوکیا که این روزها پس از گذر از پستیبلندیهای ویندوزفون و سیمبین میخواهد نام خود را در دوران اندورید نام خود را دوباره بر سر زبانها بیاندازد، 9 PureView را با ویژگیهای جدیدی روانه بازار کرده است که مهمترین آن، دوربینهای ششگانه با ستآپی جدید است. در ادامه این پرچمدار جدید را بیشتر مورد بررسی قرار میدهیم.
طراحی و ساخت
نوکیا 9 PureView در نگاه اول ظاهری مانند همه گوشیهای پرچمدار موجود در بازار دارد. قاب پشت و جلوی شیشهای در کنار فریم آلومینیومی همان فرومولی است که در اکثر گوشیهای بالارده امروزی دیدهام. اما کیفیت ساخت گوشی زمانی جلوه میکند که آن را در دست میگیرید. این گوشی موبایل، دارای گوشههای خمیده است و 6 دوربین در قاب پشتی آن جا خوش کردهاند. نکته جالب توجه درمورد دوربینهای این گوشی موبایل این است که قاب خمیده گوشی بیرون نزدهاند و به همین دلیل میتوانید به راحتی از آن روی میز استفاده کنید. البته لبهها خمیدگی زیادی ندارد. نکته جالبتوجه دیگر درمورد طراحی این گوشی بالارده، تمامصفحه نبودن نمایشگر آن است. البته این نکته به معنی این است که در آن خبری از بریدگیهای دوربین سلفی و سنسور نیست و بنابراین، محتوا را بدون هیچ کموکاستی در گوشی خواهید دید. طراحی گوشی بسیار هماهنگ است و تمام صفحه نبودن در جذابیت کلی آن تأثیر منفی ندارد. از دیگر ویژگیهای این محصول جدید نوکیا میتوان به این نکته اشاره کرد که بر خلاف گوشیهای جدید که از قاب پشتی بیرون زدهاند، دوربینهای 9 PureView در زیر قاب اصلی پنهان شدهاند و به همین دلیل در این گوشی، احتمال آسیب دیدن لنزهای دوربین بسیار کمتر شده است.
محل قرارگیری کلیدها در این محصول شرکت نوکیا هم کاملاً عادی است و مانند اکثر گوشیهای موجود در بازار در سمت راست گوشی قرار گرفتهاند. البته در این گوشی هم مانند بسیاری از گوشیهای مدرن پورت USB-C در لبه پایینی دیده میشود و خبری از جک 3.5 میلیمتری صدا نیست!
نمایشگر با حسگر اثرانگشت
نمایشگر به کار گرفته در این گوشی نوکیا از پنل OLED برخوردار است. رزولوشن این پنل هم QHD است تا تصاویری بسیار مطلوب را به کاربر هدیه دهد. این نمایشگر یکی از ویژگیهای مثبتی است که 9 PureView را به محصولی بالارده تبدیل میکند. همانطور که انتظار میرود، رنگها و جزئیات در این نمایشگر به خوبی نمایش داده میشوند. البته شاید برخی گوشیهای گرانقیمتتر تصویر شارپتر و پرجزئیاتتری را نمایش دهند اما این تفاوت چندان به چشم نمیآید و نمیتوانید به این نمایشگر ایرادی بگیرید.
همانطور که اشاره کردیم گوشی جدید نوکیا ناچ و بریدگی ندارد تا فضای کافی برای قرار گیری اسپیکر، دوربین سلفی و حتی لوگوی نوکیا وجود داشته باشد. نوار پایینی نمایشگر هم با نوار بالایی هماهنگ است و حاشیهی متوسطی را برای این گوشی به همراه دارد. حاشیه کناری نمایشگر هم بسیار نازک است. در کل طراحی گوشی شاید در رده بهترینها قرار نگیرد اما قطعاً ایراد خاصی را نمیتوان از آن گرفت.
یکی از ایراداتی که در گوشی 9 PureView دیده میشود، حسگر اثرانگشت زیر صفحهنمایش است. البته این حسگر پس از ارائه آپدیت نوکیا سریعتر شده است اما همچنان سرعت اسکن کردن مطلوبی ندارد. البته این یکی از ایرادات این حسگر است. ایراد دیگری که در این حسگر دیده میشود بالا بودن آن در سطح گوشی است. بنابراین، اگر انگشتان کوچک و متعاقباً شصت کوچکی دارید، برای لمس کردن حسگر اثرانگشت با کمی مشکل مواجه خواهید شد. خوشبختانه حسگر تشخیص چهره با سرعت و دقت بالا کار میکند و قادر است قفل گوشی را در کمتر از یک ثانیه باز کند.
دوربین
دوربین این گوشی با همه سروصدایی که در حوزه گوشیهای همراه به پا کرده است دارای نکات مثبت و منفی خود است. خاص بودن این گوشی به لنزهای 5 گانه آن بر میگردد. به طور خلاصه، فقط 2 لنز از 5 لنز این محصول دارای خروجی رنگی هستند (لنز قرار گرفته در وسط و لنز قرار گرفته در زیر آن)، بقیه لنزهای به کار گرفته شده در این گوشی از نوع مونوکروم هستند و فقط همزمان تصاویر گرفته شده با لنزها را با هم ادغام میکنند. نوکیا این شیوه قرارگیری خاص را به این دلیل درنظر گرفته است که بتواند گستره بیشتری از رنگها و عمق را به تصویر بکشد که البته تا حد زیادی هم در این کار موفق بوده است. عملکرد این گوشی نوکیا تا حد بسیار زیادی به میزان نور محیط وابسته است. در نور مطلوب، میتوانید خروجی تصویر مطلوبی از این گوشی انتظار داشته باشید. نور کم کیفیت تصویر را به شدت کاهش میدهد و میزان نویز زیادی را به تصویر اضافه میکند. شاید اگر نوکیا میتوانست میزان نویز تصاویر خروجی را کنترل کند، میتوانستیم شاهد تصویری خاص و دلخواه باشیم.
یکی از نکات مثبتی که در تصویر خروجی 9 PureView دیده میشود، تصویر سیاهوسفید است. شاید همین تصویر مهمترین نکته قوت دوربین این گوشی باشد. جزئیات و کنتراست به خوبی در این تصاویر کنترل شدهاند تا درنهایت تصویری ایدئال را به کاربر هدیه دهند. نکته جالب دیگر در مورد خروجی تصویر Nokia 9 PureView امکان گرفتن تصاویر خام (Raw) است. این تصاویر
دوربین سفلی Nokia 9 PureView دیگر نقطه قوت این محصول جدید نوکیاست. گستره داینامیک وسیع، ویژگی است که در این دوربین به حد ایدئالی رسیده است که البته با همراه شدن با HDR خودکار سنگ تمام میگذارد. رنگها در این دوربین سلفی به خوبی ثبت و ضبط میشوند و جزئیات هم جای گله و شکایتی را باقی نمیگذارند. دوربین سلفی هم دارای امکان پرتره است اما بر خلاف حالت پرتره دوربینهای قاب پشتی، در دوربین سلفی جداسازی پسزمینه از تصویر اصلی به شکلی مطلوب صورت نمیگیرد اما در کل عملکرد این دوربین را میتوان مطلوب ارزیابی کرد اما چیزی که عملکرد قابل قبول دوربین این گوشی را زیر سوال میبرد، کند بودن فرآیند عکاسی و لگهایی است که در هنگام استفاده از این گوشی آزاردهنده است.
باتری و عملکرد
باتوجه به اینکه گوشی موبایل Nokia 9 PureView از چیپست اسنپدراگون 845 برای انجام کارهای روزمره استفاده میکند، میتوانید از عملکردی بهینه آن مطمئن باشید اما باید این نکته را هم در نظر بگیریم که این تراشه در گوشیهای موبایل پرچمدار سال 2018 مانند Galaxy Note 9 به کار گرفته شده بود و در سال 2019 در مقایسه با سایر چیپستهای مدرنی که سایر پرچمداران شرکتهای دیگر به خدمت میگیرند، کمی قدیمیتر جلوه میکند. در عمل، این گوشی موبایل در رابط کاربری و سویچ کردن بین چند برنامه به خوبی عمل میکند. به لطف اندروید وان، نرم افزار اضافی روی این گوشی سوار نشده است و همین باعث سرعت بیشتر و روانی عملکرد در انجام کارهای معمول میشود. متاسفانه برای این گوشی امکان اضافه کردن حافظه وجود ندارد و این در حالی است که دوربین پرقدرت آن به امکان ذخیرهسازی تصاویر خام مجهز شده است. پس اگر به دنبال عکاسی فایلهای خام با این گوشی هستید، باید به دنبال راهی برای غلبه بر مشکل کمبود حافظه در آن هم باشید. باتوجه به اینکه این گوشی در غالب پروژه Android One نوکیا روانه بازار شده است، انتظار میرود آپدیتها تا چندین سال برای این گوشی عرضه شوند و حتی آن را به نسخه Android Q هم مجهز کنند.
گوشی موبایل نوکیا Nokia 9 PureView از طریق باتری 3320 میلیآمپرساعتی تغذیه میشود که در استفادهی متوسط قطعاً یک روز را دوام میآورد. این باتری با استفاده از شارژ سریع نسخه سوم (Quick Charge 3.0) و با استفاده از امکان شارژ سریع 18 واتی شارژ میشود تا بتوان با توجه به ظرفیت متوسط باتری از گوشی انتظار شارژ سریعی داشت.
نگاه کلی
قصد نوکیا برای تولید Nokia 9 PureView رسیدن به هدفی بزرگ است که به خاطر آن هم سزاوار احترام است. اما به نظر میرسد نوکیا هنوز با رسیدن به این هدف فاصله زیادی دارد. این گوشی موبایل دارای ستآپ دوربینهایی است که قرار بود انقلابی را در حوزه گوشیهای موبایل ایجاد کند اما در عمل و با توجه به کندی نرمافزار، این انقلاب محقق نشد. در واقع دوربینهای این گوشی در مقایسه با سایر پرچمداران سال 2019 سایر برندها حرف جدیدی برای گفتن ندارد (البته اگر عکسهای فرمت Raw را درنظر نگیریم). به طور خلاصه حسگر اثرانگشت کند، لگ و کندی در کار با دوربین و نداشتن امکان اضافه کردن حافظه جانبی مشکلاتی هستند که تأثیر منفی در ایده کلی PureView جدید دارند. از سوی دیگر نمایشگر اولد کمنظیر مجهز به امکان نمایش ویدئوهای HDR، مقاومت در برابر آب، خروجی تصویر RAW و اندروید وان از دیگر خصوصیات مثتبی هستند که این گوشی را به محصولی بالارده تبدیل کردهاند. با توجه به این خصوصیات و با توجه به اینکه به چه چیزی در یک گوشی احتیاج دارید، میتوانید در مورد خرید یا نخریدن این گوشی تصمیم بگیرید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.