مواد لازم برای خورشت بامیه خوشمزه
- باميه خورشتي 500 گرم
- گوشت گوسفند 250 گرم
- پياز 1 عدد
- ابلیمو 5 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- آب سرد 4 لیوان
- روغن و نمك و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت بامیه
مرحله اول:
پیاز را خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت های خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. 4 لیوان آب روی گوشت بریزید و حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. سپس حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت بپزد.
مرحله دوم:
در اواسط پخت گوشت رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید و به همراه آبلیمو به خورشت اضافه کنید.
مرحله سوم:
بامیه ها را بشویید و کمی از سر بامیه ها را جدا کنید ( دقت کنید سر بامیه ها باز نشود چون خورشت لیز و بدمزه خواهد شد). پس از آنکه گوشت پخته شد بامیه ، نمک و فلفل را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید جوش بیاید.
مرحله چهارم:
سپس حرارت را کم کنید و 20 – 30 دقیقه بگذارید آب اضافی کشیده شده و خورشت جا بیفتد. سپس در ظرف بکشید و به همراه برنج سرو کنید.
نکته ها:
1- برای تهیه یک خورشت بامیه خوشمزه به جای آبلیمو از غوره یا آبغوره هم میتوانید استفاده کنید. بهتر است قبل از به کار بردن غوره آن را منجمد کنید تا طعم بهتری داشته باشد ، غوره تازه خورش را کمی تلخ میکند.
2- جنوبی ها اغلب این غذا را با قدری سیر و تمر هندی درست میکنند.
3- گاهی خورشت بامیه با لپه هم تهیه میشود.
4- برای خوش رنگ تر شدن خورش بامیه میتوانید همراه بامیه، یکی دو گوجه تفت داده شده هم اضافه کنید.
5- چوب بامیه را هیچ وقت از ته نکنید چون باعث لزج شدن خورشت شما میشود.
- برای: 4 نفر
- حاضر است در : دقیقه