کدام دانه ها خوراکی هستند ؟
زیرردهها
این ۱۰ زیررده در این رده قرار دارند؛ این رده در کل حاوی ۱۰ زیررده است.
ب
- ◄ بادام
- ◄ بادام زمینی
- ◄ بادام هندی
پ
- ◄ پیکن
ح
- ◄ حبوبات خوراکی
د
- ◄ دانههای غذا
غ
- ◄ غلات
ک
- ◄ کنجد
گ
- ◄ گندم سیاه
ن
- ◄ نارگیل
آ
- آجیل شمع
- آجیل نان
- آفتابگردان
ا
- ارغوان کانادایی
- ارقان
- اویار سلام زرد
- اویارسلام
ب
- بادام
- بادام هندی
- بادام هندی وحشی
- بلوط (فندقی)
پ
- پسته
- پسته (سرده)
- پیکن
- پیکویی
- پیلی
ت
- تخم خشخاش
- تخمه
- تخمه آفتابگردان
- تخمهژاپنی
چ
- چیا
د
- دانه
- دانه خردل
- دانه قهوه
- دانه کاج
- دانه کولا
- درخت پنیرک
- درخت پول
- درخت روغن قلم
- درخت فندق بزرگ
- درخت گردو
ر
- رازیانه
- راش (درخت)
- راش اروپایی
- روغن بادام
- روغن دانه کدو
س
- سلمک (گیاه)
- سهکنجهخیز
ش
- شاهبلوط
- شاهبلوط آمریکایی
- شاهبلوط چینی
- شاهبلوط ژاپنی
- شاهبلوط شیرین
- شفت (گیاهشناسی)
ف
- فلفل سفید
- فلفل سیاه
- فندق
- فندق (سرده)
- فندق آمریکایی
- فندق نوکدار
- فندقشکن
- فندقی (میوه)
- فندقی برزیلی
- فندقی تخممرغی
ک
- کاج برزیلی
- کاج بونیا
- کاج چتری
- کاج چلغوزه
- کاج چینی
- کاج سفید چینی
- کاج سوئیسی
- کاج سیبری
- کاج قندی
- کاج کرهای
- کاج کلرادو
- کاج کوتوله سیبری
- کاج کوهپایه
- کاج نلسون
- کاکائو
- کدو تنبل
- کلزا
- کنجد
- کینوآ
گ
- گردوی استرالیایی
- گردوی ایرانی
- گردوی سفید
- گردوی سیاه
- گردوی کالیفرنیا
- گردوی گرمسیری
- گیاه خردل
- گیلاس گلوگیر
م
- مارولا
- ماکادمیا
- معمای میمون (درخت)
- مغز گردو
- ملینجو
- میوه ارس
و
- ورنونیا
ه
- هندوانه ابوجهل
مصرف برخی دانههای خوراکی می تواند جایگزین آجیل ها در بدن شما شود. دانه های خوراکی به دلیل دارار بودن مقدار زیادی از مواد مغذی و مواد معدنی مفید برای سلامت بدن شما بسیار مفید است. امروز میخواهیم در این بخش چند مورد از دانه های پرخاصیت در جهان را به شما معرفی کنیم. با نیک صالحی همراه باشید
مفیدترین دانههای خوراکی
در این مقاله سعی داریم شما را با چند دانه مفید و مغذی دیگر آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
دانه شاهدانه
واحد جانشینی: ۱ قاشق غذاخوری
اکثر افراد از مفید بودن دانه و روغن شاهدانه مطلع هستند. بهترین راه برای مطمئن شدن از اینکه بدن به میزان کافی آمینواسید برای ساخت گلوبولینها دارد، این است که غذاهایی سرشار از پروتئین گلوبولین مصرف کنیم. پروتئین موجود در دانههای شاهدانه، شامل مقادیر فراوانی گلوبولین، و از جمله آلبومین است که از پروتئینهای بسیار مهم در پلاسمای خون هستند.
مصرف دانههای شاهدانه باعث میشود که بدن اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز برای حفظ سلامتی را به دست آورد. این اسیدهای آمینه نهایتاً باعث تولید آلبومین سرم و گلوبولین های سرم مانند گاماگلوبولین که ایمنی بدن را تضمین میکند؛ میشود.
در نتیجه میتوان از این دانهها برای بهبود بسیاری از بیماریهای نقص ایمنی استفاده کرد.۱٫ شاهدانه شامل تمام ۲۰ اسیدآمینه است که شامل ۹ اسید آمینه ضروری میباشد و بدن نمیتواند آنها را بسازد.۲٫ این دانهها سرشار از پروتئینهای تقویتکننده سیستم ایمنی هستند که سموم را از بدن خارج میکنند.۳٫ افرادی که از بیماریهای نقص ایمنی رنج میبرند میتوانند از شاهدانه بهره ببرند.۴٫ شاهدانه دارای مقادیر فراوانی اسیدهای چرب ضروری، حتی بیشتر از بذر کتان میباشد.۵٫ شاهدانه دارای نسبت امگا ۶ به امگا ۳ بهصورت ۳ به ۱ است.
مفیدترین دانههای خوراکی
تخم شربتی
واحد جانشینی: ۱ قاشق غذاخوری
تخم شربتی سرشار از انواع ویتامینها، مواد معدنی، فیبر، پروتئین، آنتیاکسیدان و… میباشد و یکی از منابع گیاهی امگا ۳ شناخته شده است. مصرف تخم شربتی باعث تسکین دردهای مفصلی، تسریع کاهش وزن، افزایش مصرف انرژی و محافظت در برابر بیماریهای قلبی و دیابت میشود.
تخم شربتی فاقد گلوتن میباشد و برای مبتلایان به سلیاک یا عدم تحمل به گلوتن مناسب است. مصرف تخم شربتی باعث افزایش ۳۰ درصدی در اسیدهای چرب امگا ۳ در خون میشود. این اسیدهای چرب برای بهبود عملکرد مغز، سلامت قلب، بهبود افسردگی ، آرتریت روماتوئید، بیماریهای کبدی و …. مفید هستند.
تخمه کدوتنبل
واحد جانشینی: نصف فنجان
تنها دانه قلیایی در جهان تخمهکدو است. این دانههای سرشار از پروتئین، در هر ۱۰۰ گرم، ۵۴ درصد نیاز روزانه افراد به پروتئین را تأمین میکنند. تخمه کدو سرشار از ویتامینهای گروه B شامل تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، پیریدوکسین و فولات است.تخمه کدو برای مقابله با افسردگی کارآمد است؛ زیرا سرشار از التریپتوفان میباشد و باعث بهبود وضعیت روحی افراد میشود. تخمه کدو از سنگ کلیه (بالأخص سنگهای اگزالات کلسیم) پیشگیری میکند.
هسته زردآلو
واحد جانشینی: یکچهارم فنجان
هسته زردآلو دارای آمیگدالین میباشد که به ویتامین B17 مشهور است. این ویتامین به سلولهای سرطانی حمله میکند و اجازه نمیدهد که این سلولها در بدن پراکنده شوند. رژیمهای سنتی غربی سرشار از آمیگدالین هستند به همین علت این رژیمها برای پیشگیری از سرطان مناسب میباشند.
بد نیست چند دانه خوراکی پر خاصیت را بشناسید
سعی کنید به برنامه غذایی خود دانهها را نه به صورت موقت، بلکه دائم اضافه کنید. با خوردن این دانهها از خواص بسیاری از مواد مغذی بهره مند میشوید. همچنین دانهها اگر در ظروف محفوظ هوا و در جای مناسب نگهداری شوند تا مدتها سالم میمانند.
دانهها جایگزین با ارزشی برای آجیلها هستند. آنها حاوی امگا ۳ و اسید چربهای سالم هستند که برای سلامت مغز، قلب و پوست مناسب است. هر دانه تقویت کننده مواردی خاص است و همچنین طعمی متفاوت و منحصر به فرد دارد که میتواند برنامه غذایی را به کلی تحت تاثیر قرار دهد.
دانهی چیا
کالری: هر قاشق غذا خوری ۷۰ کالری (خشک)
مواد مغذی قابل توجه: فیبر و کلسیم
دانهی کتان
کالری: ۷۵ کالری در دو قاشق غذا خوری
مواد مغذی قابل توجه: فیبر و آلفالینولئیک اسید (ALA)
دانهی شاهدانه
کالری: ۹۰ کالری در دو قاشق چای خوری
مواد مغذی قابل توجه: اسید گاما لینولئیک (GLA) و پروتئین
دانهی تخم کدو
کالری: ۱۸۰ کالری در یک چهارم فنجان
مواد مغذی قابل توجه: پروتئین و زینک
دانهی کنجد
کالری: ۱۰۳ کالری در دو قاشق چای خوری
مواد مغذی قابل توجه: فیتوسترولها و آهن
کدام دانه ها خوراکی هستند