دستور پخت بورک به زبان ساده و آسان

دستور پخت بورک رو در بخش آموزش آشپزی خوزستان خبر برای شما آماده کردیم.در انتهای مطلب به ما نظرات خود را منعکس کنید.حتما می دونید که بورک یک غذای ترکی است.این غذا چیزی بین نان و شیرینی است و در روش های مختلفی می تواند تهیه و پخته شود.
دستور پخت بورک گوشت و کشمش
غزاله خالدی
مواد لازم:
- آرد: 4 پیمانه
- تخم مرغ: یک عدد
- روغن: یک سوم پیمانه
- آب لیموسنگی: نصف یک عدد
- نمک: یک قاشق چای خوری
- آب: یک پیمانه
مواد لازم میانی:
- گوشت (چرخ کرده): 250 گرم
- پیاز درشت (خرد شده): یک عدد
- کشمش: یک قاشق سوپ خوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مواد اضافی:
- کره (ذوب شده): 125 گرم
- آرد: به مقدار لازم

1. آرد، تخم مرغ و روغن را در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید. آب لیموسنگی، نمک و آب را اضافه و مخلوط کنید. خمیر را به خوبی ورز دهید. روی ظرف خمیر را با دستمالی مرطوب بپوشانید و حدود 30 دقیقه در مجاورت دمای محیط قرار دهید تا رو آید.
2. برای تهیه مواد میانی، روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز و گوشت چرخ کرده را در روغن سرخ کنید. نمک، فلفل سیاه و کشمش را اضافه و مخلوط کنید. ظرف را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
3. خمیر ور آمده را به 10 قسمت کنید و هر یک را روی سطح آرد پاشی شده نازک پهن کنید. کره ذوب شده را روی هر یک بمالید و مخلوط گوشت را روی آنها پخش کرده و رول کنید.
4. رول ها را در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید و بقیه کره ذوب شده را روی آنها بمالید. آنها را در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتیگراد (325 درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شوند. سپس برش داده و سرو کنید.
دستور پخت بورک سوسیس و پنیر
بیتا منوچهری
مواد لازم:
- خمیر یوفکا: 2 عدد
- سودا یا آب گازدار: یک دوم پیمانه
- روغن: 3 قاشق سوپ خوری
- سوسیس: به مقدار لازم
- پنیر گودا (رنده شده): یک سوم پیمانه
- پنیر چدار (رنده شده): به مقدار لازم
- گوجه فرنگی (ریز خرد شده): یک عدد
- فلفل سبز (خرد شده): 2 عدد
- زرده تخم مرغ (کمی زده شده): یک عدد

1. خمیر یوفکا را روی سطح کار پهن کنید. سودا یا آب گازدار و روغن را با هم مخلوط کنید. نیمی از این مخلوط را با برس روی خمیر بمالید. خمیر دیگر را روی اولی قرار دهید و بقیه مخلوط را با برس روی آن بمالید، خمیر را طوری برش دهید که هشت مثلث از آن در آید.
2. یک برش سوسیس و مخلوط دو پنیر را روی هر مثلث خمیر قرار داده و خمیر با بچینید و در سینی فر بگذارید. زرده تخم مرغ را با برس رویی رول ها بمالید.
دستور پخت بورک گوشت و سبزیجات
غزاله خالدی
مواد لازم:
- خمیر هزارلا: 6 ورقه
- گوشت گوسفندی (بدون چربی): 300 گرم
- پیاز درشت (خرد شده): یک عدد
- کره یا روغن: یک قاشق سوپ خوری
- هویج (ریز خرد شده): یک عدد
- نخود فرنگی (پخته): یک پیمانه
- آب: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- زرده تخم مرغ: یک عدد
- دانه خشخاش یا کنجد: 3 قاشق سوپ خوری

1. کره یا روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و پیاز خرد شده را در آن تفت دهید. گوشت ریز خرد شده، نمک و فلفل سیاه پودر شده را اضافه کرده و تفت دهید تا گوشت برشته شود.
دستور پخت بورک رتره فرنگی
بیتا منوچهری
مواد لازم خمیر:
- آرد: 3 پیمانه
- بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
- سرکه: 2 قاشق سوپ خوری
- نمک: 2 قاشق چای خوری
- آب: یک پیمانه
- کره (ذوب شده): 250 گرم
مواد لازم میانی:
- تره فرنگی (ریز خرد شده): یک کیلوگرم
- روغن: 3 قاشق سوپ خوری
- رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
- فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- زیره (پودر شده): به مقدار لازم

1. برای تهیه خمیر، آرد، نمک، بیکینگ پودر و سرکه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. آب را به تدریج اضافه و مخلوط کنید. روی خمیر به دست آمده را با پارچه ای مرطوب بپوشانید و حدود 15 دقیقه کنار بگذارید.
3. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید. خمیر را به 15 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت از خمیر را به اندازه قالب پای پهن کنید. هشت قسمت از خمیر را در سینی فر روی هم قرار دهید (روی هر یک کره ذوب شده بمالید و لایه بعدی را قرار دهید.) مخلوط تره فرنگی را روی خمیر به طور یکنواخت پخش کنید.
دستور پخت بورک پای گوشت
سامان کلاهی
مواد لازم:
- گوشت گوسفندی (نگینی خرد شده): 500 گرم
- روغن: 2 قاشق سوپ خوری
- پیاز (خرد شده): یک عدد
- فلفل قرمز (خرد شده): یک عدد
- فلفل سبز (خرد شده): 2 عدد
- رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
مواد لازم خمیر:
- آرد: 4 پیمانه
- روغن: یک دوم پیمانه + یک قاشق سوپ خوری
- شیر: یک پیمانه
- آب: یک دوم پیمانه
- نمک: به مقدار لازم

1. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید. گوشت را از قبل جداگانه پخته و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا برشته شود. فلفل قرمز، فلفل سبز خرد شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید. نمک و فلفل سیاه بزنید.
2. برای تهیه خمیر، آرد، نمک، یک دوم پیمانه روغن، شیر و آب را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
دستور پخت بورک اسفناج
بیتا منوچهری
مواد لازم:
- آرد: 2 پیمانه
- تخم مرغ: یک عدد
- نمک: یک قاشق چای خوری
- آب: به مقدار لازم
مواد لازم میانی:
- برگ اسفناج (تازه): 300 گرم
- پنیر ریکوتا (رنده شده): یک پیمانه
- روغن زیتون: یک قاشق چای خوری
- پیازچه تازه (قسمت سبزرنگ): 4 عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
مواد اضافی:
- کره (ذوب شده): یک قاشق چای خوری
- زرده تخم مرغ: 2 عدد

1. ابتدا برای تهیه مواد میانی برگ اسفناج و قسمت سبزرنگ پیازچه را خرد کنید وب ا پنیر رنده شده، روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز پودر شده مخلوط کنید.
2. برای تهیه خمیر، آرد، تخم مرغ و نمک را با هم مخلوط کنید. آب را اضافه و مخلوط کنید. خمیر را به خوبی ورز دهید. خمیر را به چهار قسمت کرده و هر یک را روی سطح کار با وردنه ورز دهید.
دستور پخت بورک گردویی
غزاله خالدی
مواد لازم:
- آرد نخودچی: یک پیمانه
- آرد: یک پیمانه
- ماست: یک قاشق سوپ خوری
- تخم مرغ: یک عدد
- روغن زیتون: یک قاشق سوپ خوری
- آب: یک پیمانه
مواد لازم سس:
- ماست: 3 قاشق سوپ خوری
- ارده: 3 قاشق سوپ خوری
- گردو (خرد شده): 200 گرم
- زرده تخم مرغ: یک عدد

1. آرد نخودچی، آرد و آب را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. ماست، تخم مرغ و روغن زیتون را در ظرفی جداگانه با هم مخلوط کنید و به مواد اضافه کنید. مواد را به خوبی ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود. خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را پهن کنید.
دستور پخت بورک کاپ میلفوی
بیتا منوچهری
مواد لازم:
- خمیر هزارلا: 12 عدد
- هویج (رنده شده): 2 عدد
- کدو سبز (رنده شده): 2 عدد
- برگ ج0عفری (خرد شده): 2 قاشق سوپ خوری
- شبت (خرد شده): به مقدار لازم (در صورت تمایل)
- برگ نعناع (خرد شده): به مقدار لازم (در صورت تمایل)
- آرد: 4 قاشق سوپ خوری
- تخم مرغ: 3 عدد
- پنیر فتا (خرد شده): 50 گرم
- بیکینگ پودر: یک قاشق سوپ خوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم

1. خمیر هزار لا را به مدت 5 دقیقه در مجاورت دمای محیط قرار دهید تا نرم شود. کدو سبز را رنده کنید و آب اضافی آن را با فشار دادن بگیرید.
4. مخلوط سبزیجات را در حفره های خمیر بریزید و حدود 40 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید. آنها را از قالب درآورده و حدود 10 دقیقه دیگر به پخت آنها در فر ادامه دهید. سپس سرو کنید.