مواد لازم برای خورش لوبیا
- گوشت خورشتی 400 گرم
- لوبیا سبز خرد شده 300 گرم
- لوبیا چیتی 200 گرم
- پیاز بزرگ 1 عدد
- روغن برای سرخ کردن ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار کافی
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- آویشن 1/2 قاشق چایخوری
- لیمو عمانی 1-2 عدد (اختیاری)
طرز تهیه خورش لوبیا
ابتدا روغن را داخل قابلمه (یا زودپز) بریزید و بگذارید داغ شود. پیاز را به شکل ریز خرد کنید و داخل روغن داغ شده بریزید. آن را تفت بدهید تا شروع به طلایی شدن کند. وقتی پیاز به رنگ لایی روشن درآمد، گوشت خورشتی را به آن اضافه کنید و حدود دو دقیقه دیگر تفت بدهید. نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن را روی گوشت و پیاز بریزید و هم بزنید.
لوبیا چیتی (که بهتر است از شب قبل خیسانده شده و چند بار آب آن عوض شود) را به قابلمه اضافه کنید. ۴–۵ لیوان آب روی مواد بریزید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید گوشت و لوبیا پخته شوند (۱ ساعت در قابلمه یا حدود نیم ساعت در زودپز).
لوبیا سبز را خرد و آماده کنید یا اگر یخ زده است بگذارید یخ آن آب شود. وقتی گوشت و لوبیا چیتی پخته شد، لوبیا سبز خرد شده و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. شعله را کمی زیاد کنید تا جوش بیاید. با چنگال روی لیمو عمانی سوراخ ایجاد کنید و وقتی خورش شروع به قل زدن کرد آن را داخل خورش بیاندازید.
بگذارید خورش لوبیای شما حدود یک ساعت روی شعله بماند و جا بیافتد. وقتی خورش به غلظت دلخواه درآمد آن را بکشید و همراه پلو سرو کنید.
- برای: 4 نفر
- حاضر است در : دقیقه
- وعده: شام, نهار