خورشت

دستور پخت راتاتویی را به صورت کامل از 0 تا 100 یاد بگیرید | ratatouille

دستور پخت راتاتویی

راتاتوی (راتاتویی) یک غذای گیاهی و سنتی فرانسویه که ریشه اش هم به شهر نیس برمیگرده. این غذای گیاهی که از سبزیجات مختلف درست میشه خیلی خوشمزه و خوش قیافس و مطمئن باشین حتی نظر کسایی که فقط غذاهای گوشتی رو دوست دارن هم به خودش جلب میکنه … من هم تو این مطلب یه سری تغییرات کوچولو تو این غذا دادم، مثل اضافه کردن پیاز داغ که دیگه حسابی با ذائقه ما ایرانیا جوره جوره …

دستور پخت راتاتویی به صورت خلاصه

برای تهیه راتاتوی اصل بادمجان و کدو و گوجه فرنگی و پیاز رو حلقه ای خرد کنید. همشون رو خیلی مرتب توی تابه با روغن خیلی خیلی کم به مدت خیلی خیلی کم تفت بدید. اصلا لازم نیست که برشون گردونید. فقط در این حد یکم ازون حالت خامی در بیاد. البته آخرش من به این نتیجه رسیدم که میشه اصلا تفت نداد، این مواد رو کنار بگذارید. نمک هم یادتون نره.

توی ظرفتون، فلفل دلمه ای خرد شده، سیر خرد شده و یکم از پیاز رو با هم دیگه تفت بدید. و وقتی که یکم نرم شدن از تابه خارج کنید و کنار بذارید.

حالا وقت چیدنه. میتونید از یه ظرف پیرکس کوتاه استفاده کنید که با همون ظرف سرو کنید. من این بار از یه تابه کوچیک استفاده کردم که یکم هم روغن توش ریختم. اول یه برش گوجه، بعد یه برش کدو، یه برش بادمجان و یه برش پیاز و همین ترتیب رو ادامه بدید. فقط پیاز رو یه خط درمیون استفاده کنید.

وقتی که چیدن کامل شد، سیر و فلفل دلمه ای و پیاز تفت داده شده رو گوشه ها یا مرکز مواد بریزید. یه دسته کوچیک سبزی معطر شامل ترخون، نعناع و هر چی که دوست داشتید هم روی مواد بذارید. یکم آب (خیلی کم) اضافه کنید، در ظرف رو ببندید و روی حرارت بذارید.وقتی که صدای آب رو شنیدید، حرارت رو کم کنید (خیلی خیلی کم یا حتی از شعله پخش کن استفاده کنید.) تا کاملا مواد پخته شن.
هر زمان که حس کردید آب غذا تموم شده، یه ته استکان آب اضافه کنید و باز درش رو ببندید (آب رو یه دفعه اضافه نکنید.) حدود 30 دقیقه زمان لازمه تا غذا پخته بشه.

توی این مدت یه سس گوجه فرنگی درست کردم. به این ترتیب که:

چند تا گوجه فرنگی رو حدود 5 دقیقه توی آب جوش انداختم و بعد توی آب سرد. پوستش رو گرفتم و توی یه ظرف به همراه یکم آب، حدود 5 دقیقه پختم (تازمانی که گوجه ها کاملا له بشن). وقتی آبش تموم شد پیاز و سیر تفت داده رو اضافه کردم یکم هم روغن زدم و چند دقیقه مواد رو با همدیگه تفت دادم.

بعد که غذا کاملا پخته شد، سبزی ها رو از روش برداشتم و به همراه سس سرو کردم.

نکته 1: این غذا رو میتونید با نان یا با سیب زمینی پخته سرو کنید. من که خالی خالی خوردم.

نکته 2: این مقداری که من گفتم برای 2 نفر به عنوان غذای اصلی کافیه.

مواد لازم برای تهیه راتاتویی

  • 1 عدد بادمجان
  • 1 عدد کدو
  • 1 عدد پیاز
  • 2 عدد گوجه فرنگی
  • 1 قاشق رب گوجه فرنگی
  • 2 قاشق پیاز داغ
  • 1 قاشق چای خوری سیر رنده شده
  • روغن زیتون به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه راتاتوی

مراحل تهیه راتاتویی

برای تهیه راتاتوی ابتدا سسش رو درست میکنیم به این ترتیب که رب گوجه فرنگی، سیر رنده شده، پیاز داغ، کمی روغن زیتون، فلفل و زرچوبه رو داخل ماهیتابه میریزیم و تفت میدیم تا رب سرخ بشه و از خامی در بیاد و مزه مواد به خورد هم بره.

تفت دادن مواد

بعد از اینکه رب سرخ شد حدود نصف لیوان آب هم بهشون اضافه کرده و نمک هم میریزیم و میذاریم یکم سسمون قل بزنه و غلیظ بشه و بعد شعله گاز رو خاموش میکنیم.

اضافه کردن آب

حالا همه سبزیجات رو حلقه حلقه کرده و روشون نمک میپاشیم. هر چقدر حلقه ها باریک تر باشن راتاتوی ما بعد پخت شکیل تره و از طرفی مزه مواد هم بهتر به خورد هم میره و خوراکمون خوشمزه تر میشه.

من این مقدار سبزیجات رو با توجه به اندازه ظرفم در نظر گرفتم شما هم میتونین با توجه به سایز ظرفتون اندازه مواد رو کم یا زیاد کنین.

حلقه حلقه کردن سبزیجات

حالا سس رو کف ظرف مورد نظر میریزیم و پخش میکنیم.

ریختن سس در ظرف

مانند تصویر زیر دونه دونه حلقه های سبزیجات رو پشت هم میچینیم و ترتیب قرار گرفتن سبزیجات رو در هر تکرار، رعایت میکنیم. دقت کنین که سبزیجات باید کاملا فشرده به هم چیده بشن تا بعد پختن شکلشون رو حفظ کنن و وا هم نرن.

چیدن سبزیجات

بعد از اینکه کل ظرف با سبزیجات پر شد روی سبزیجات رو با فرچه کاملا به روغن زیتون آغشته میکنیم.

آغشته کردن مواد به روغن زیتون

حالا روی ظرف رو با فویل میپوشونیم و چند تا سوراخ هم روی فویل ایجاد میکنیم تا بخار آب سبزیجات بیرون بره و راتاتوی ما آبکی نشه. ظرف راتاتوی رو برای مدت 30 الی 45 دقیقه داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه گرم کردیم میذاریم تا بپزه.

پوشاندن ظرف با فویل

بعد از این مدت فویل رو برمیداریم و اگه سبزیجات پخته و نرم شده بودن گریل فر رو روشن میکنیم تا روی سبزیجاتمون برشته شده و آب اضافیشون هم کشیده بشه.

راتاتوی

حالا راتاتوی زیبا و خوشمزه و سالم ما حاضره و میتونیم سروش کنیم … نوش جان

منبع این نوشته وب سایت : 2nafare دات com

امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها