آموزش حیوانات و جاندارن و طبیعت

علت رنگ قرمز گوجه فرنگی

علت رنگ قرمز گوجه فرنگی چیست؟ برای پاسخ خود با بخش آموزش های طبیعت خوزستان خبر همراه شوید.

علت رنگ قرمز گوجه فرنگی ؟
گوجه فرنگی میوه ای است که به دلیل طعم و مزه ای با شیرینی کم، بیشتر به عنوان تره بار شناخته می شود و در سالاد و آشپزی ماربرد دارد. گوجه فرنگی در مراحل رسیدن ابتدا سبز رنگ، سفت و بدمزه است اما هر چه به زمان رسیدن نزدیک می شود، نارنجی و نهایتا قرمز می شود و مزه ای مطبوع می یابد. اما علت رنگ قرمز گوجه فرنگی به ماده ای که از رنگدانه ای مفید و طبیعی است ناشی می شود. نام این ماده “لیکوپن” (به انگلیسی
Lycopene) است. لیکوپن عضوی از کاروتنوئیدها از خانواده ی “فیتوکمیکال ها” است و مسئول رنگ قرمز در بسیاری از میوه ها مخصوصاً گوجه فرنگی است.

لیکوپن به بتاکاروتن شباهت زیادی دارد و دانشمندان اثبات کرده اند که لیکوپن یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های طبیعی است که بیشتر در “بافت ها” و “عروق اعضایی” مانند بیضه ها، غدد آدرنال، کبد، پروستات، پستان ها، روده ی بزرگ و ریه ها ذخیره می شود.

فواید لیکوپن چیست؟

  • لیکوپن از سلول های شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد، حفاظت و مراقبت می کنند.
  • به پیشگیری از اکسیداسیون کلسترول کمک می کنند؛ در نتیجه پیشرفت آترواسکلروزیس یا همان گرفتگی عروق را کمتر می کنند.

افرادی که سیگار می کشند و یا الکل مصرف می کنند، باید لیکوپن بیشتری مصرف کنند تا از ابتدا شدن به سرطان تا حدی دور باشند! همچنین کسانیکه میوه ها و سبزیجات کمتر مصرف می کنند هم باید لیکوپن بیشتری مصرف کنند.

منابع غذایی لیکوپن
در میان منابع غذایی لیکوپن، منابع خوب لیکوپن شامل موارد زیر است :

  • گوجه فرنگی : معمولا هر ۱۰۰ گرم گوجه فرنگی، بسته به میزان رسیدگی آن، حاوی حدود ۳ تا ۹ میلی گرم لیکوپن است.
  • گریپ فروت صورتی رنگ
  • هندوانه
  • پرتقال قرمز

از مواد غذایی دیگری که حاوی لیکوپن کمتری هستند می توان به خرمالو و زردآلو اشاره کرد.

جذب لیکوپن
برخلاف برخی تصور موجود در خصوص از بین رفتن برخی از مواد مغذی خوراکی ها در اثر پختن، حرارت، میزان درصد جذب لیکوپن را در بدن افزایش می دهد. لیکوپن در گوجه فرنگی خام توسط پیوندهایی به دیگر بخش های ساختمانی گیاه متصل است که با طبخ این پیوندها گسسته می شود و جذب را بالاتر می برد.

این مسئله درباره هندوانه صدق نمیکند و جذب لیکوپن موجود در هندوانه خام نیز توسط سیستم گوارش بدن انجام می ‌گیرد.

(1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها