آموزش ورزش و تربیت بدنی

کدام استان به مهد کشتی آزاد مشهور است

کدام استان به مهد کشتی آزاد مشهور است :

 پایتخت کشتی ایران است. فدراسیون جهانی کشتی FILA در گزارشی جالب شهر جویبار را پایتخت کشتی ایران نامید.

سایت فدراسیون جهانی کشتی در گزارشی با عنوان جویبار، پایتخت کشتی ایران نوشت: هر کشور صاحب کشتی استان، بخش یا شهرستانی دارد که کشتی در آنجا پادشاهی می‌کند. در روسیه این منطقه می‌تواند داغستان یا چچن، در آمریکا آیوا یا پنسیلوانیا باشد. در ایران؛ کشوری که مردم آن دیوانه بار عاشق کشتی هستند، استان‌های مختلفی می‌توانند این ادعا را داشته باشند.

فیلا در گزارشی به درخشش کشتی‌گیران جویباری در ترکیب تیم ملی ایران در جریان رقابت‌های جهانی بوداپست اشاره کرد و نوشت: “در هر کشور کشتی خیزی، منطقه یا استانی وجود دارد که کشتی در آنجا پادشاه است. مثلا در روسیه، داغستان یا چچن و یا در آمریکا آ یو وا یا پنسیلوانیا. در ایران چندین استان می‌توانند مدعی باشند، اما در سال‌های گذشته مازندران، بهترین کشتی‌گیران را معرفی کرده است. در مسابقات سال 2013 نه تنها این منطقه قهرمانانی داشته است، بلکه شهر کوچکی به نام جویبار از این ویژگی برخوردار بوده است.”
” ماه گذشته در بوداپست کشتی آزاد ایران برای اولین بار پس از سال 2002 قهرمان جهان شد و این در حالی بود که از پنج مدالیست ایران سه نفر آنها از جویبار بودند. شهری که تنها حدود 27 هزار نفر جمعیت دارد.”

“مانند خیلی از مناطق ایران ورزش اول در جویبار فوتبال، بسکتبال و یا والیبال نیست، بلکه ورزش اول جویبار، کشتی است. در واقع جویبار اولین شهر در ایران و شاید در جهان باشد که میدانی به نام کشتی دارد.”

“کشتی‌گیران جویباری در چهار وزن از هفت وزن نماینده ایران در رقابت‌های جهانی بودند. رضا یزدانی که یکی از مشهورترین کشتی‌گیران ایران است به مدال طلای 96 کیلوگرم رسید و این کشتی‌گیر چهار مداله با محبوبیت داخلی مواجه است، به طوری که او به “پلنگ جویبار” مشهور شده است.”

” با این که رضا یزدانی چهار مدال جهانی دارد، اما او تنها کشتی‌گیر سرشناس جویبار نیست. عزت‌الله اکبری نیز در مسابقات جهانی مدال نقره 74 کیلوگرم را گرفت تا عنوان “پدیده کشتی ایران” را به خود اختصاص دهد. البته او در فینال با باخت مقابل قهرمان شکست ناپذیر آمریکا یعنی جردن باروفس به مدال نقره رسید.”

“اما هنوز هم قهرمانان دیگری از جویبار وجود دارند. مسعود اسماعیل پور، دارنده دو مدال طلای جوانان جهان موفق شد در بوداپست به مدال برنز 60 کیلوگرم برسد. کمیل قاسمی نیز، دیگر کشتی‌گیر جویباری است که در المپیک لندن مدال برنز گرفت، اما در مسابقات جهانی 2013 در رسیدن به مدال وزن 120 کیلوگرم ناکام ماند.”

“اما پدیدار شدن این قهرمانان در جویبار اتفاقی نیست، بلکه پیامد مربیگری خوب و تمرینات مناسب است. پدر مسعود اسماعیل پور یکی از مربیان شهر جویبار است و از سال 2002 تا به حال قهرمان جهان تحویل داده است. زمانی که کشتی‌گیر او یعنی مهدی حاجی زاده در مسابقات جهانی تهران مدال طلای 74 کیلوگرم را بر گردن آویخت. سالی که ایران با این مدال قهرمان جهان شد و سپس سالن کشتی به نام “مهدی حاجی زاده” به خاطر عملکرد بی‌نظیر او در جویبار بنا شد. “

“پس از درخشش در بوداپست، این قهرمانان به خانه باز گشتند و با استقبال با شکوه مردم جویبار مواجه شدند. ایران پس از 11 سال دوباره قهرمان جهان است و کشتی‌گیران جویباری نقش عمده‌ای در کسب این عنوان قهرمانی داشتند.”

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها