غذا های خوزستان

مقلوبه | غذای عربی خوزستان

مواد اولیه :
برنج آبكش‌ شده سه پيمانه
بادنجان حلقه‌ شده كوچك و سيب‌زميني حلقه‌ شده هر کدام سه عدد
پياز حلقه‌شده دو عدد
گوشت راسته يا خورشي 150 گرم
نمك و بهارات يا ادويه عربي و روغن و زردچوبه و دارچين به ميزان لازم

طرز تهيه:
اين غذا يكي از معروف‌ترين غذاهاي لبناني مي‌باشد كه در اكثر مهماني‌ها از آن استفاده مي‌شود. براي آماده كردن آن بادنجان‌ها، سيب‌زميني و پياز را سرخ مي‌كنيم. گوشت را با كمي زردچوبه و پياز مي‌پزيم. كف ظرف تفلون را چرب كرده و نان مي‌گذاريم. روي نان به ترتيب برنج، گوشت سيب‌زميني، پياز و بادنجان قرار مي‌دهيم و روي آنها دارچين و بهارات مي‌ريزيم به همين ترتيب ادامه مي‌دهيم تا برنج و مواد تمام شود و با حرارت ملايم
يك و نيم ساعت مي‌گذاريم تا دم بكشد.

مواد لازم بهارات:
تخم گشنيز، ميخك سه عدد، زيره سبز و سياه، زردچوبه، زنجـبيل، دارچين هل، گل‌محمدي، فلفل قرمز يا ســياه جوزهندي رنده‌شده يك عدد

طرز تهيه:
تمام مواد به يك اندازه باشد به جز مواردي كه گفته شد آنگاه مواد را داخل تابه با حرارت كم و بدون روغن به مدت دو دقيقه تفت داده و آسياب كرده و در ظرف در بسته نگهداري مي‌كنيم.

نكته:
بهتر است در آب برنج كمي زردچوبه بريزيد تا برنج رنگ بگيرد.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.