غذا های خوزستان

نان تیری از نانهای بسیار معروف و بسیار لذیذ و سنتی در خوزستان

  • نان تیری از نانهای بسیار معروف و بسیار لذیذ و سنتی در خوزستان است و به روشی بسیار زیبا و ماندگار تهیه می‌شد و هم اکنون در بین نسل جوان هم از نان‌های پرطرفدار و دوست داشتنی است .
  • برای تهیۀ این نان از تابۀ قدیمی خونک (تخته‌ای گرد با سطح صاف به قطر حدود 90-80 سانتی‌متر)

    و تیرک (چوب باریک و بلند مخصوص این نان)
    که امروزه از وردنه برای پهن کردن بعضی نان‌ها بکار برده می شود استفاده می‌شد.

  • نان تیری نانی بسیار طبیعی تهیه شده از آرد گندم سبوس‌دار ، آرد نانوایی و آرد جو می‌باشد که سریع الهضم و بسیار مقوی می‌باشد و برای تهیۀ انواع تلیت:
    تلیت آبگوشت ، تلیت قبرُمه ، تلیت آب‌باقلا ، تلیت ماست و… استفاده می‌شود.
  • در قدیم یک روز قبل از حنابندان ، یا روز دُزک در خانواده عروس و به خصوص در خانواده داماد بسیار این نان تهیه می‌شد که در چند روز عروسی از آن استفاده کنند.
    هنوز در اکثر خانواده‌ها پس از پایان پختن نان تیری خمیر بَلبِلَک یا توچری درست کرده یکی دو ساعت استراحت می‌دهند و پس از پایان پخت نان تیری بَل‌بَل‌ها را پخته و با روغن حیوانی چرب و مصرف می‌کنند.
امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها