سید محمد رضا موالی زاده روز پنجشنبه در حاشیه دیدار با نماینده سازمان شانگهای چین در محل بیت زعیم حوزه های علمیه خوزستان در اهواز به خبرنگار ایرنا گفت: خوزستان از ظرفیت های گسترده ای برای سرمایه گذاری برخوردار است و در این نشست بحث خواهرخواندگی خوزستان و استان شاندونگ چین مطرح شد که استانی با ظرفیت های صنعتی مناسبی است و می توانیم همکاری های مختلفی با یکدیگر داشته باشیم.
وی افزود: ایجاد پنل های خورشیدی، موضوع لایروبی رودخانه ها، بحث های مربوط به جمع آوری فلرهای نفتی، مسائل زیست محیطی و مقابله با ریزگردها و اجرای طرح های مختلف اقتصادی در این نشست مطرح شد که امید می رود به زودی به قراردادهای خوبی منجر شود.
استاندار خوزستان ادامه داد: همچنین در زمینه تولید خودروهای برقی و بحث جاده سازی، صنعت و کشاورزی نیز صحبت های مقدماتی مطرح شد و در آینده باید برای همکاری مشترک مطالعات کارشناسی و تخصصی بیشتری انجام شود تا در جهت جذب سرمایه و همچنین ورود تکنولوژی به استان اقدامات مهمی انجام شود.
وی بیان کرد: کشور چین در زمینه ساخت و ساز مسکن به شکل انبوه تجربه بالایی دارد که امید است بتوانیم برای رفع مشکلات جوانان در این حوزه شاهد تحولات خوبی در استان باشیم.
موالی زاده تصریح کرد: اکنون ضمن حمایت از تولیدکنندگان و کارآفرینان داخلی، نیاز است از تکنولوژی های پیشرفته سایر کشورها هم بهرهمند شویم؛ با انجام مطالعات کارشناسانه می توانیم به نقطه مطلوبی برسیم.
وی افزود: در تمامی بخش هایی که قوانین و مقررات به ما اجازه می دهد نیاز است اقدامات خوبی صورت گیرد ؛ در موضوع لایروبی رودخانه ها و ساحل سازی نیز صحبت های خوبی مطرح شد.
بررسی مشارکت چین در اجرای متروی اهواز
استاندار خوزستان با اشاره به موضوع طرح متروی اهواز گفت: چین در این خصوص تجربیات خوبی دارد و در بازدید از سه استان این کشور، پیشرفت های خوبی در این حوزه را مشاهده کردیم و بی شک تعامل با این کشور برای فعال کردن متروی اهواز می تواند یک اقدام موثر باشد.
وی ادامه داد: همکاری با چین باید در چند محور اصلی متمرکز باشد که در ابتدا باید مطالعات جامعی از ظرفیت های مختلف صورت گیرد و اجرای طرح ها اولویت بندی شود.
به گزارش خوزستان خبر به نقل از ایرنا، سازمان همکاری شانگهای Shanghai Cooperation Organization (SCO) سازمانی بیندولتی و با هدف همکاریهای امنیتی، انرژی، سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی تاسیس شدهاست. این سازمان در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط رهبران کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، جمهوری تاجیکستان تشکیل شد. سازمان همکاری های شانگهای نهادی است که در سال ۱۹۹۶ میلادی تاسیس شد.
زبان رسمیکاری سازمان همکاریهای شانگهای چینی و روسی است. در سازمان همکاریهای شانگهای به جز شش کشور اصلی، چهار عضو هند، ایران، مغولستان و پاکستان به عنوان ناظر در این سازمان عضویت دارند. افغانستان، نماینده آ سه آن، اتحادیه کشورهای جنوبشرق آسیا و نماینده CIS کشورهای مستقل مشترکالمنافع به عنوان مهمان در نشستهای سازمان همکاریهای شانگهای شرکت میکنند.
تقاضای عضویت ایران در تاریخ ۱۰بهمن ۸۳ طی یادداشتی رسمی از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن به دبیرخانه سازمان منعکس گردید و در پایان نشست وزیران امور خارجه سازمان، پیوستن ایران بههمراه پاکستان و هند بهعنوان اعضای ناظر در اجلاس سران سازمان در شهر آستانه در تاریخ ۱۴ و ۱۵ تیرماه سال بعد امضا شد.
خوزستان